Beautiful Boy
Eredeti cím: Beautiful Boy
Magyar cím: Csodálatos fiú
Hivatalos megjelenés: 2018. október 12.
Szerep: Nic Sheff
Műfaj: dráma, életrajzi

David Sheff (az Oscar-jelölt Steve Carell – Foxcatcher, A nagy dobás) újságíróként már-már egészen hétköznapi, középosztálybeli életet él második feleségével és két gyermekükkel. Az idillt megtöri, hogy legnagyobb fia, az előző házasságából született Nic (az Oscar-jelölt Timothée Chalamet – Szólíts a neveden, Lady Bird) egyre súlyosbodó drogfüggőséggel küzd.

A különféle leszokási kísérletek, ígéretek, próbálkozások és elvonókúrák elvetélt kísérleteknek bizonyulnak. A fia állapotát kétségbeesetten megérteni próbáló David pedig kénytelen feltenni magának a kérdést: meddig terjed a szülő felelőssége? A szereteten kívül mit tehet még a fiáért, amit eddig nem tett meg? Veszélybe sodorhatja-e saját, és új családja életét pusztán azzal, hogy tovább reménykedik Nic gyógyulásában?

Felix Van Groeningen, az Oscar-jelölt Alabama és Monroe rendezőjének első angol nyelvű filmje szokatlan nézőpontból mutatja be a drogfüggőséget: a filmben nem csak a beteg, de a közvetlen hozzátartozók nézőpontját is megismerjük. A Csodálatos fiú egyszerre két bestseller, David és Nic memoárja nyomán készült.

Felirat letöltése Megtekintés online Film letöltése felirattal

Csodálatos fiú / 2019.01.31 (HUN) / Nic Sheff
The King / 2019 / V. Henrik király
A Rainy Day In New York / 2019.09.18. (FR) / Gatsby
Little Women / 2019.12.25. / Theodore 'Laurie' Laurence
Dune / 2020.11.20. / Paul Atreides
The French Dispatch / 2019/2020 / Zeffirelli