Timothée Hal Chalamet 1995. december 27-én született Hell's Kitchen, Manhattanben, és ott is nevelkedett fel. Már kiskorától kezdve, Chalamet számos reklámban szerepelt, amit nem nagyon élvezett. Szakmai pályafutása a New York-i színházban indult, igyekezett belenőni a filmes szerepekbe. Televíziós debütálása a Law & Order sorozatban történt 2009-ben, ahol egy gyilkosság áldozatát alakította, ezt követően számos más szerepet is kapott, de 2017-ben robbant be igazán a köztudatba a Call Me By Your Name és Lady Bird című filmekkel. Azóta számos projektje megjelent már, a 2020 különösen az ő éve volt, hiszen három sikerfilmben szerepelt, köztük a Dűnében, melynek 2023-ban érkezik a folytatása. Jövőre a Bones & All horrorfilmben lesz látható, jelenleg pedig a Wonkát forgatja, ami szintén 2023-ra várható.
Hírek és cikkek Timothée Hal Chalamet Galéria

23. Critics’ Choice Awards és interjúk

Sziasztok! Mostanában Timothée egy pillanatig sem tűnik el a nyilvánosság elől, aminek persze mi csak örülni tudunk. A tegnap került megrendezésre a 23. Critics’ Choice Awards , a The Barker Hangar színházban, Kaliforniában, és a kedvencünk is tiszteletét tette az eseményen. Timmy filmjei, és azoknak szereplői jó sok jelölést tudhattak maguknak ezen a díjátadón, többek közt ő is jelölve volt a Legjobb színész kategóriában, azonban most nem sikerült ezt díjra váltani. Ahogy a Golden Globes-ra, úgy most ide is a nővére, Pauline kísérte el őt, és vele is fotózkodott a kék szőnyegen, valamint interjúkat is adtak, ezek közül egyelőre csak egy került elő, melyben főként csak a Lady Bird-ről, illetve a Call Me By Your Name-ről volt szó, ezt lent meg is tudjátok nézni. Mindezek mellett még feltöltöttem a galériánkba pár képet a kék szőnyegről, valamint a belső részből is, ezeket szintén elérhetitek az előnézeti képekre kattintva.

61479395_timotheechalamet012.jpg 61479132_timotheechalamet003.jpg DTTd_bSU8AIbIUj.jpg DTUG5aiVwAAwpAc.jpg

Ez nem minden, ugyanis az elmúlt órákban még két másik interjú is napvilágot látott, Timothée mindkettőben Armie Hammerrel együtt nyilatkozik, ezeket most össze is foglaltam röviden. Az első az IndieWire számára készült a napokban, és ebben végig arról beszéltek, hogy miről szól a Call Me By Your Name, és többnyire a rendezőt dicsérték, hogy mennyire jó munkát végzett. A másik interjúban, amit a CNN egyik riportere kérdezett, szintén szóba került a film, a beszélgetés másik felében pedig a téma a Me Too kampány fontosságára terelődött, és, hogy a férfiaknak milyen szerepe van ebben. Ezután Timothée-nak tette fel a kérdést a nő, hogy milyen volt Woody Allennel dolgozni, aki a nevelt lányát molesztálta gyerekkorában. A színész elmondta, hogy erről most nem szeretne beszélni, mert még nem jött el az ideje, csak akkor, ha valaha is kijön a film, ami még nem biztos. Egyébként Timmy-t, és mindenki mást is, aki Woody új filmjeiben szerepel, nagyon támadják, de szerintem érdemes észben tartani, hogy ezek a hírességek többször is felszólaltak a szexuális zaklatás ellen, tehát amiért a rendezővel dolgoznak, egyáltalán nem jelenti azt, hogy támogatják azt, amiket a múltban csinált. két interjút már meg is tekinthetitek!

Szandi*, 2018, jan 12