Számíthatunk a Call Me By Your Name folytatására
jan 29 2018

SPOILER VESZÉLY AZOKNAK, AKIK NEM LÁTTÁK A FILMET!

A Call Me By Your Name világszerte hatalmas sikernek örvend, a többségnek elnyerte a tetszését, és a film rendezője, Luca Guadagnino már a tavalyi promóciós körűt során elkezdett gondolkodni azon, hogy a történetet tovább folytatja, ugyanis a könyv is egy időugrással zárul, ami a filmbe nem került bele. A folytatást 2020-ban tervezné kiadni, az események 7 év időugrással folytatódnának. André Aciman könyvében 15 év után találkozik újra a páros az Egyesült Államokban, amikor már Olivernek felesége és gyerekei vannak. Luca nem árulta el, hogy pontosan így szeretné-e folytatni a filmet is, de azt hozzátette, hogy az sem biztos, hogy Elio valóban homoszexuális, ugyanis a filmben kapcsolatot ápolt Marzia-val is. Akkor már nagyjából 1990-ben lennének a filmben, Elionak pedig időközben a karrierje is beindulna.

Szeretnék egy folytatást, mert Timothée Chalamet, Armie Hammer, Michael Stuhlbarg, Esther Garrel – mindannyian gyöngyszemek. Amit együtt felépítettünk, az nagyon kiegyensúlyozott. Létrehoztunk egy olyan helyet, amiben még előttük hihetsz a világban. Mindketten fiatalok és felnőnek. Ha Elio a filmben egyidős lett volna Timothée-val, akkor három év múlva Timothée 25 éves lenne, mint Elio a második filmben. Nem hinném, hogy Elio feltétlen egy meleg férfivá nőné ki magát. Még nem találta meg a helyét. De azt elmondhatom, hogy úgy hiszem, hogy egy igazán intenzív kapcsolatba kezdene Marziaval újra. – mondta Guadagnino tavaly a BFI London filmfesztiválon.

Először 2017 októberében esett szó az esetleges folytatásról, azonban a mostani díjátadószezonban ismét emlegetni kezdték a dolgot, Luca a The Hollywood Reporter magazinnak nyilatkozott erről a 13. Los Angeles Film Critics Association Awards során.

Azt hiszem Elio nagy rajongója lesz a filmeknek, szeretném látni őt egy színházban, amint Paul Vecchiali Once More című filmjét nézi. (egy 1988-as film, ami egy férfiről szól, aki beleszeret egy másik férfiba, miután elhagyja a feleségét, és ez az első francia film, amely kiemeli az AIDS-et). Ez lehetne az első jelenet a folytatásban. A regény utolsó 40 oldala a következő 20 évet mutatja be Elio és Oliver életéből, szóval van egyfajta utasítás arról, hogy az író, André Aciman hogyan szerette volna, hogy folytatódjon a történet. Úgy gondolom, hogy a Call Me By Your Name lehetne az első fejezete a fiatalok életének, amivel a filmben is találkoztunk. És ha az első azt mutatja be, hogy hogyan nőnek fel, talán a következő fejezet azt mutatja majd be, hogy mi a szerepe egy fiatalnak a világban, mit szeretne, és mivé változtatta egy hatalmas érzelmi pofoncsapás.

Nekem személy szerint nagyon tetszett a film, és nagyon izgatott vagyok folytatás miatt. Egyébként a magyar mozikban is kezdik majd adni február 8-ától, szóval aki teheti mindenképp nézze meg, ha esetleg eddig nem látta volna!

Szandi* 0 10 4
Call Me By Your Name Interjú
No Labels
Found

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük