Timothée Hal Chalamet 1995. december 27-én született Hell's Kitchen, Manhattanben, és ott is nevelkedett fel. Már kiskorától kezdve, Chalamet számos reklámban szerepelt, amit nem nagyon élvezett. Szakmai pályafutása a New York-i színházban indult, igyekezett belenőni a filmes szerepekbe. Televíziós debütálása a Law & Order sorozatban történt 2009-ben, ahol egy gyilkosság áldozatát alakította, ezt követően számos más szerepet is kapott, de 2017-ben robbant be igazán a köztudatba a Call Me By Your Name és Lady Bird című filmekkel. Azóta számos projektje megjelent már, a 2020 különösen az ő éve volt, hiszen három sikerfilmben szerepelt, köztük a Dűnében, melynek 2023-ban érkezik a folytatása. Jövőre a Bones & All horrorfilmben lesz látható, jelenleg pedig a Wonkát forgatja, ami szintén 2023-ra várható.
Hírek és cikkek Timothée Hal Chalamet Galéria

Újabb filmszerepre esélyes Timothée

Alig néhány hete jelentették be, hogy Timothée szerepet kapott a Little Womenben, de ez nem minden, ugyanis mindössze 10 órával ezelőtt osztotta meg a hírt először a Deadline, hogy a kedvencünk újabb filmben kaphat szerepet, és már az utolsó megbeszélések folynak ez ügyben.

A filmet, amely a Dune (magyarul Dűne) címet kapja, Denis Villeneuve fogja rendezni, a jogait még a Legendary Pictures vette meg 2016-ban. Ez lesz Frank Herbert regényének a harmaidk adaptációja, hiszen korábban, egész pontosan 1984-ben már debütált egy mozifilm David Lynch rendezésében, majd 2000-ben John Harrison egy háromrészes sorozatot is készített belőle.

A regény szerint a történet középpontjában egy fiatal nemes, Paul Atreides áll. A cselekmény egy távoli jövőben játszódik, és magába foglalja a földöntúli világokat is, amelyekben a nemes családok versengenek, és próbálnak hozzájutni a Melange droghoz. Aki ezt az úgynevezett “fűszert” használja, annak fokozódik a tudása és élettartama növekszik, ám könnyen függőséget okoz, amely aztán végzetes lehet. Ez nem minden, ugyanis a drog azt is lehetővé teszi, hogy az űrben utazzunk, ám csak egy sivatagi bolygón lehet megtalálni, az Arrakis-on – ez az a bizonyos Dűne -, és ez az egyik legértékesebb dolog az egész galaxisban.

A sci-fi főszereplője Timothée lenne, valószínűleg hamarosan kiderül, hogy megkapja-e a szerepet, a munkálatokat pedig 2019 elején kezdik el Budapesten.

Szandi*, 2018, júl 17