Timothée Hal Chalamet 1995. december 27-én született Hell's Kitchen, Manhattanben, és ott is nevelkedett fel. Már kiskorától kezdve, Chalamet számos reklámban szerepelt, amit nem nagyon élvezett. Szakmai pályafutása a New York-i színházban indult, igyekezett belenőni a filmes szerepekbe. Televíziós debütálása a Law & Order sorozatban történt 2009-ben, ahol egy gyilkosság áldozatát alakította, ezt követően számos más szerepet is kapott, de 2017-ben robbant be igazán a köztudatba a Call Me By Your Name és Lady Bird című filmekkel. Azóta számos projektje megjelent már, a 2020 különösen az ő éve volt, hiszen három sikerfilmben szerepelt, köztük a Dűnében, melynek 2023-ban érkezik a folytatása. Jövőre a Bones & All horrorfilmben lesz látható, jelenleg pedig a Wonkát forgatja, ami szintén 2023-ra várható.
Hírek és cikkek Timothée Hal Chalamet Galéria

Beautiful Boy és Hot Summer Nights hírek

Sziasztok! Ahogy a nyár kezd egyre gyorsabban telni, úgy a kedvencünkről is eléggé sok hír van. Timothée a The King munkálatait augusztus végén fogja befejezni Budapesten, így szeptemberben lesz némi szabadideje, de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy ismét el fog tűnni, és abszolút nem lesz róla hír, sőt, épp az ellenkezője. Tegnap a színész használatba vette a Twitterét, és ahhoz már hozzászokhattunk, hogy az interjúkkal ellentétben a közösségi oldalain nagyon szűkszavú, így mindössze Kanada zászlaját és egy nyelvnyújtós emojit tweetelt, de néhány rajongó azonnal vette a lapot. A hivatalos bejelentésre nem kellett sokat várnunk, ugyanis ma a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál oldalán tették közzé, hogy ott lesz a világpremierje a Beautiful Boynak, ami már most nagy sikernek örvend a kritikusok körében. A fesztivál szeptember 6-án kezdődik és 16-án ér véget, és pontosan augusztus 21-én jelentik majd be, hogy a premierre melyik napon kerül majd sor. Ez nem minden, ugyanis időközben az is megerősítésre került, hogy Timothée nagyon szereti ezt a filmet, és szeptemberben több eseményen is részt fog venni, hogy népszerűsítse, ezért bizonyára végre bőven lesz hír róla. A TIFF oldalán egyébként még egy promóciós képet is megosztottak, amelyet elérhettek a galériában.

IMG_20180724_175531.jpg

Mint tudjátok, pénteken debütál kedvencünk másik filmje is, a Hot Summer Nights, amit sajnos egyáltalán nem tudott promózni a sűrű beosztása miatt, és nem is annyira jók a vélemények róla, mint a színész többi munkájáról. Egy korábbi bejegyzésben említettem, hogy a DirecTV oldalán megtekinthető volt a film pár napig, és így néhány rajongó már látta, ők pedig úgy vélik, hogy a színészek nagyon jól alakítottak, viszont a történet nem volt éppen a legjobb. A film közben már megvásárolható iTunes-on és Amazonon, remélhetőleg már nem kell sokat várni arra, hogy online is elérhető legyen, amint lesznek linkek, mindenképp megosztom veletek!

Szandi*, 2018, júl 24