Timothée Hal Chalamet 1995. december 27-én született Hell's Kitchen, Manhattanben, és ott is nevelkedett fel. Már kiskorától kezdve, Chalamet számos reklámban szerepelt, amit nem nagyon élvezett. Szakmai pályafutása a New York-i színházban indult, igyekezett belenőni a filmes szerepekbe. Televíziós debütálása a Law & Order sorozatban történt 2009-ben, ahol egy gyilkosság áldozatát alakította, ezt követően számos más szerepet is kapott, de 2017-ben robbant be igazán a köztudatba a Call Me By Your Name és Lady Bird című filmekkel. Azóta számos projektje megjelent már, a 2020 különösen az ő éve volt, hiszen három sikerfilmben szerepelt, köztük a Dűnében, melynek 2023-ban érkezik a folytatása. Jövőre a Bones & All horrorfilmben lesz látható, jelenleg pedig a Wonkát forgatja, ami szintén 2023-ra várható.
Hírek és cikkek Timothée Hal Chalamet Galéria

Beautiful Boy magyar feliratos előzetes

Sziasztok! Amíg volt egy rövid szünet az oldalon, akkor jelent meg Timothée hamarosan megjelenő filmjének, a Beautiful Boy-nak az előzetese, amit aztán utólag posztoltam is. Felix Van Groeningen projektjét, amelyet David és Nic Sheff könyvei alapján készítettek, még Kalifornia különböző városaiban forgatták le 2017 májusában. A végeredményt október 12-étől kezdik majd játszani a mozikban, azonban a világpremierre már szeptemberben sor kerül majd a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválom, ahová Timothée is hivatalos, illetve utána több eseményen is részt fog venni, hogy a filmet népszerűsítse. Az előzetes alapján úgy tűnik – legalábbis nekem -, hogy kedvencünk még nagyobbat alakított benne, mint a Call Me By Your Name-ben. Egy kedves látogató kérésére elhoztam magyar felirattal is az előzetest, érdemes vetni rá egy pillantást, hiszen a kritikusok szerint a film, és a színészek egyaránt esélyesek Oscar jelölésekre!


u.i. Néhány helyen a feliratban hiányoznak az ékezetek, kijavítottam, de utólag vettem észre, hogy nem mentette le, elnézéseteket kérem!

Szandi*, 2018, júl 27