Timothée Hal Chalamet 1995. december 27-én született Hell's Kitchen, Manhattanben, és ott is nevelkedett fel. Már kiskorától kezdve, Chalamet számos reklámban szerepelt, amit nem nagyon élvezett. Szakmai pályafutása a New York-i színházban indult, igyekezett belenőni a filmes szerepekbe. Televíziós debütálása a Law & Order sorozatban történt 2009-ben, ahol egy gyilkosság áldozatát alakította, ezt követően számos más szerepet is kapott, de 2017-ben robbant be igazán a köztudatba a Call Me By Your Name és Lady Bird című filmekkel. Azóta számos projektje megjelent már, a 2020 különösen az ő éve volt, hiszen három sikerfilmben szerepelt, köztük a Dűnében, melynek 2023-ban érkezik a folytatása. Jövőre a Bones & All horrorfilmben lesz látható, jelenleg pedig a Wonkát forgatja, ami szintén 2023-ra várható.
Hírek és cikkek Timothée Hal Chalamet Galéria

Beautiful Boy hírek

Sziasztok! Már egy ideje nem volt bejegyzés az oldalon, ennek pedig egyszerű az oka, Timothée továbbra is a The King-et forgatja és keresve sem találni róla érdemleges híreket. Az Entertainment Weekly a napokban állított össze egy listát azokról a filmekről, amelyeket a legjobban várnak az emberek, és idén ősszel debütálnak. A listán szerepel a Beautiful Boy is, amely a mozikban október 12-én jelenik meg, ám a világpremierre már szeptember 7-én sor kerül a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál keretein belül, és a kedvencünk is hivatalos az eseményre, remélhetőleg nem jön semmi közbe, és a szeptembert azzal fogja tölteni, hogy a filmet népszerűsítse. A lista mellé társult egy új jelenetkép is a filmből, illetve még az Empire magazin is megosztott egyet, ezeket már elérhetitek a galériában. Az újság legújabb számába egy rövid cikk is bekerült Timothée-ról, amelyben bemutatják a szerepét, a filmet, és arról is szó esik, hogy milyennek találta a forgatásokat. A rövid cikket le is fordítottam nektek.

IMG_20180810_195742.jpg beautifulboystills_004.jpg

Mindössze tavaly ismerte meg a nagyközönség a 22 éves Timothée Chalamet-t, az Oscar-díjra jelölt gyengéd, melegekről szóló romantikus filmből, a Call Me By Your Name-ből. Az idei nagy szerepe azonban már nem ennyire megnyugtató.

Chalamet az ingadozó hangulatú, drogfüggő Nic Sheff-t alakítja Felix van Groeningen Beautiful Boy c. filmjében. A szívfacsaró dráma Nic és az édesapja, David Sheff író memoárjain alapszik, az utóbbit Steve Carell alakítja. A film bemutatja az édesapa szemszögéből, hogy Nic hogyan zuhan a mélybe, mindezt úgy, hogy váltakoznak az önfeledt gyerekkor és a tehetetlen felnőttkor közötti jelenetek. Ahelyett, hogy egyszerűen be lenne mutatva a felépülés – mint az Hollywoodban szokás – a fiú többször is visszaesik, elidegenedik, halálra rémiszt, és Nic családja egyre több nehéz döntést kell meghozzon, annak érdekében, hogy vigyázni tudjanak rá.

Chalamet elmondása szerint a forgatások alatt “heves” volt a hangulat, a film témája miatt, de közben “kötelességtudónak” is nevezte. Annak szentelték magukat, hogy hitelesen átadják a történetét. “Mikor egy filmben ilyen fontos szerepe van a családnak, felelősséggel tartozol az eredeti történet iránt… Próbáltunk bemutatni egy olyan embert, aki fájdalmakkal küzd a függőség miatt és össze van zavarodva.”

A filmben, Chalamet rendíthetetlen fizikai odaadással testesíti meg a drogok miatti önkívületi és a leszokás utáni állapotot. Mindent kihozott magából, mint színész: hányás, elájulás, zokogás, amíg már könnyei sem maradtak. Ezt a legnehezebb nézni, és azt, ahogy Nic hazudik azoknak az embereknek, akiket szeret. Az egyik jelenetben találkozik az édesapjával, de szembe kell néznie a hideg elutasítással. “Nem szereted azt, aki vagyok.” mondja Nic Davidnek ebben az érzelemdús jelenetben. “A filmet meghatározza az a jelenet.” mondja Chalamet. “A szeretet miatt az apa és a fiú az elején kerülgetik a forró kását, de aztán mégis szembekerülnek vele, amikor már egy egyszerű beszélgetés is lehetetlenné válik.”

A színész megemlíti az Oscar-jelölt forgatókönyvírót, Luke Davies-t, aki egy könyv hű, lenyűgöző karaktert alkotott meg. “A karakter ellentétekre épül. Ez bármelyik színész számára egy álomszerep lenne.” Ha Chalamet kezeiben van a dolog, lehetetlen őt elutasítani.

Szandi*, 2018, aug 12