Timothée Hal Chalamet 1995. december 27-én született Hell's Kitchen, Manhattanben, és ott is nevelkedett fel. Már kiskorától kezdve, Chalamet számos reklámban szerepelt, amit nem nagyon élvezett. Szakmai pályafutása a New York-i színházban indult, igyekezett belenőni a filmes szerepekbe. Televíziós debütálása a Law & Order sorozatban történt 2009-ben, ahol egy gyilkosság áldozatát alakította, ezt követően számos más szerepet is kapott, de 2017-ben robbant be igazán a köztudatba a Call Me By Your Name és Lady Bird című filmekkel. Azóta számos projektje megjelent már, a 2020 különösen az ő éve volt, hiszen három sikerfilmben szerepelt, köztük a Dűnében, melynek 2023-ban érkezik a folytatása. Jövőre a Bones & All horrorfilmben lesz látható, jelenleg pedig a Wonkát forgatja, ami szintén 2023-ra várható.
Hírek és cikkek Timothée Hal Chalamet Galéria

Luca a Call Me By Your Name folytatásáról

Sziasztok! Nem gondoltam volna, hogy idén még lesz hír az oldalon, azonban legnagyobb örömünkre Luca Guadagnino tegnap egy olasz beszélgetőshow vendége volt és a műsorvezető el is kezdte őt faggatni a Call Me By Your Name folytatásáról, a rendező pedig meg is osztott néhány újdonságot. Ugyan a forgatókönyvíró, James Ivory azt mondta, hogy abszolút nem tudja a folytatást elképzelni és hülyeségnek is tartja az egészet, úgy tűnik Luca fejében már elkezdtek összeállni a dolgok és azt is meg tudja oldani, hogy ne kelljen túlságosan öregíteni a színészeket. A rendező elmesélte, hogy hogyan kezdődne a film, hol játszódna, illetve arról is nyilatkozott, hogy sokan mennyire negatívan állnak hozzá. Hogy pontosan mi hangzott el ennek kapcsán az interjúban, azt le is fordítottam nektek.

Azon gondolkodtam, hogy Elio és Oliver új fejezetében visszatérnének-e Cremaba, de nem hinném; megosztok néhány részletet, hogy mi is fog történni velük a jövőben: a “folytatás” helyett inkább az “új fejezet” kifejezést használnám, amiben Elio és Oliver (többnyire) Párizsban lesznek. Úgy kezdődik, hogy Elio a kandalló előtt sír, úgy, ahogy az első rész véget ért, de a szemében ott csillog a remény. Ez felidézi a film utolsó jelenetét, de ezúttal Elio azért sír, mert a 80-as évek egyik legszebb filmjének a végét nézi, Paul Vecchiali Once More-ját. Elio karaktere ideillő, mert szereti Paul Vecchiali filmjeit és nagyon nosztalgikus természetű.
Az emberek azt mondják, hogy azért akarom ilyen kétségbeesetten a folytatást, mert szeretném megismételni az első film sikerét. Az igazság az, hogy amikor befejeztük a forgatásokat és megjelent a Sundance Filmfesztiválon 2017 elején, (általában a saját filmjeimet csak a premier napján nézem meg és ennél is ez történt), miközben a Call Me By Your Name-et néztem, nosztalgikus érzéseket keltett bennem, mert nem akartam hátrahagyni a karaktereket, akik a filmhez tartoztak, de közben meg nem akartam elbúcsúzni azoktól az emberektől, akikkel együtt dolgoztam. A Call Me By Your Name forgatásai voltak a Menny és a Föld számomra, egy biztonságos és egészséges környezet, ami fura, mert utálok filmeket forgatni. Szóval arra gondoltam, hogy lealacsonyító lenne a Call Me By Your Name-el szemben azt gondolni, hogy azok az emberek csak Aciman elméjébe tartoznak, és semmi mást nem mondhatnak el a rövid életük alatt. Engem nagyon érdekelnek ezek a karakterek, törődöm Elio Perlmannel, mint ember, és szeretném megérteni, hogy milyen jövő van megírva a számára, de közben érdekel Mafalda, Marzia, Oliver, és természetesen a többi Perlman is. Ez olyan, mint amikor találkozol egy emberrel, de aztán el kell búcsúznod tőle. Lehetséges, hogy külföldiek, ezért sokáig nem fogsz velük találkozni és néha azon tűnődsz, hogy vajon mi történt velük és ez egy melankolikus érzést kelt benned, mert szeretnél velük lenni az életük bizonyos pillanataiban. Ők különleges karakterek, annak ellenére, hogy teljesen átlagosnak tűnnek annak alapján, amit megosztottak velünk az első filmben. Meg vagyok győződve arról, hogy még sokkal többet is elmondhatunk róluk, szóval ez nem a folytatásról szól, hanem a melankóliáról, képes vagyok arra, hogy ezt megcsináljam, szeretem, ahogy a színészekkel együtt öregednek a karakterek.

Szandi*, 2018, dec 31