Timothée Hal Chalamet 1995. december 27-én született Hell's Kitchen, Manhattanben, és ott is nevelkedett fel. Már kiskorától kezdve, Chalamet számos reklámban szerepelt, amit nem nagyon élvezett. Szakmai pályafutása a New York-i színházban indult, igyekezett belenőni a filmes szerepekbe. Televíziós debütálása a Law & Order sorozatban történt 2009-ben, ahol egy gyilkosság áldozatát alakította, ezt követően számos más szerepet is kapott, de 2017-ben robbant be igazán a köztudatba a Call Me By Your Name és Lady Bird című filmekkel. Azóta számos projektje megjelent már, a 2020 különösen az ő éve volt, hiszen három sikerfilmben szerepelt, köztük a Dűnében, melynek 2023-ban érkezik a folytatása. Jövőre a Bones & All horrorfilmben lesz látható, jelenleg pedig a Wonkát forgatja, ami szintén 2023-ra várható.
Hírek és cikkek Timothée Hal Chalamet Galéria

Erről a Timmy-babáról beszélnek a rajongók

Annak ellenére, hogy Timothée eltűnt a nyilvánosság elől, a rajongóknak így is van miről beszélniük, mégpedig egy hasbeszélő babáról. Chris Alan egy átlagos fiatalember készítette el ezt a figurát a saját kezével, hogy aztán elajándékozhassa a szomszédjának. Nem ez volt az első alkalom, hogy ilyen babát hozott létre, összesen 25 darbot tudhat már a magáénak. A végeredményt eBayen is értékesítette és 122.795 dollárt kért érte, azaz közel 35 millió forintot. A Vulture magazinnak felkeltette az érdeklődését ez és készítettek is egy interjút Chrisszel. Mivel most amúgy sincs egyéb hírünk Timmyről, ezért lefordítottam nektek a beszélgetést, néhány részt kihagytam, főként a színészhez kapcsolódó részekre koncentráltam.

 

Miért Timothée-t választottad a babád modelljének?
Először is ő egy csodálatos színész. Azért csináltam, mert a szomszédom most kapott egy állást Új-Zélandon és imádja Timothée Chalamet-t. Ugyanazt érezzük iránta, mindketten csodálatosnak és tehetségesnek tartjuk. Már hírességet is választottam már korábban és úgy gondoltam, hogy most egy kis Timmy-t is készítenem kell – Timmynek hívjuk, ahogy sok más ember is.

Én is Timmynek hívom.
Úgy gondoltam, hogy készítenem kell egy kis Timmy hasbeszélő babát. Mindenképp az volt a célom, hogy egy búcsúajándéknak adjam neki, de nem lett kész időben. Teljes munkaidőben dolgozom, ez csak egy hobbi. Folyamatosan dolgoztam rajza közben.

Melyik volt a legnehezebb része az alkotói folyamatnak?
A haj nehéz volt, természetesen, mert őrületes haja van. A neten azt írják, hogy egyáltalán nem tetszik nekik, ami az őrületbe kerget. Az a válaszom, hogy szívesen és csináljatok jobbat. Hajrá! Ha úgy gondolod, hogy tudsz jobbat, próbáld csak meg bátran. Egy kicsit hosszabbra hagytam a haját, mint amilyen valójában a Golden Globes-on volt, mert általában hosszabb szokott lenni neki. Jobban is tetszik így. De szeretném, ha valaki begöndörítené, meg minden. Nem vagyok a haj megszállottja, csak szórakozásból csináltam.

A ruhája maga volt a rémálom. Nem vagyok varrónő, de azt hiszem belekóstolhattam, amíg ezt az outfitet összehoztam. Végig A kifutó ment a háttétben, miközben csináltam, hogy motiváljon arra, hogy folytassam és inspiráljon: Meg tudod csinálni! Össze tudod hozni ezt az őrült outfitet, minden rendben lesz!

Meg kell kérdeznem, hogy miért pont ezt a kantáros összeállítást választottad. Végig ez volt a terv? Mindenképp ez volt a legszexibb vörös szőnyeges megjelenése mostanában.
Azt hiszem azért, mert ez nagyon sok figyelmet kapott. Annyira más volt. A kantárt láttuk már a kifutón, de a vörös szőnyegen még sosem láttunk ehhez hasonlót. Imádom a vörös szőnyeget. Egy tipikus meleg srác vagyok, oda meg vissza vagyok a díjátadókért.

Olyan sok ember, mint például Cody Fern és Billy Porter, valami mást mutatnak. Számomra üdítő ilyet látni. Véleményem szerint – és nem tudom, hogy Billy Porter mióta csinálja már ezt – Timmy volt az első, aki megtette ezt a lépést. Azt hiszem ő máshogy hívta, nagyon király volt. Én meg imádom a flittereket és a gyöngyöket. Az egyik vörös szőnyegen egy csodálatos zöld bársony öltönyt viselte. Talán tavaly. Szerettem volna azt megalkotni, de nem tudom hogyan kell öltönyt készíteni.

Honnan jött az ötlet, hogy a születésnapjához kösd az árát: 1995. december 27.?
Gondolom az eBay nem nagyon fog örülni neki, de a célom nem is az volt, hogy eladjam a babát, csak szórakozni akartam és szerezni egy kis figyelmet. De szeretném Timothée-nak adni. Szeretném, ha visszajönne a barátom Új-Zélandról és vagy a tévében, vagy máshol odaadná neki. Pontosan ezért ilyen hatalmas az ára, hogy senki se tudja megvenni. Anderson Cooper műsora a CNN-en az AC360, ezért az övé 360.000 dollárt ért. Timothée-val nem tudtam, hogy mit fogok kezdeni. Megnéztem a születésnapját és úgy gondoltam, hogy ez megtesi: 122.795 dollár.

Hogy találtál rá Timothée-ra? A Call Me By Your Name által?
Nem, volt egy másik film, amiben talán két éve szerepelt, a Miss Stevens. Úgy gondoltam, hogy fantasztikus volt a filmben, mikor a karaktere leszokott a gyógyszerekről. Akkor kezdődött el igazán. Aztán persze amikor szerepet kapott a Call Me By Your Name-ben, berobbant. Alig várom, hogy láttam a Woody Allen filmet, annak ellenére is, hogy nem vagyok nagy rajongója a rendező magánéletének.

Amikor beköltözött a szomszédom, ő még nagyobb rajongója volt, ahogy a többi másik lány is. Csak a külseje miatt! Emiatt kialakult egy kapcsolat közöttünk. Amikor jelölték az Oscarra, nagyon izgatottak voltunk miatta. Amikor pedig nem jelölték a Beautiful Boy miatt, akkor meg nagyon szomorúak. Ami talán meg még szomorúbb, hogy nem jelent meg az Oscaron és nem láthattuk, hogy mit viselt volna. Mindig feszegeti a határait. Nagyon odavagyok a divatért.

Szandi*, 2019, jún 12