Timothée Hal Chalamet 1995. december 27-én született Hell's Kitchen, Manhattanben, és ott is nevelkedett fel. Már kiskorától kezdve, Chalamet számos reklámban szerepelt, amit nem nagyon élvezett. Szakmai pályafutása a New York-i színházban indult, igyekezett belenőni a filmes szerepekbe. Televíziós debütálása a Law & Order sorozatban történt 2009-ben, ahol egy gyilkosság áldozatát alakította, ezt követően számos más szerepet is kapott, de 2017-ben robbant be igazán a köztudatba a Call Me By Your Name és Lady Bird című filmekkel. Azóta számos projektje megjelent már, a 2020 különösen az ő éve volt, hiszen három sikerfilmben szerepelt, köztük a Dűnében, melynek 2023-ban érkezik a folytatása. Jövőre a Bones & All horrorfilmben lesz látható, jelenleg pedig a Wonkát forgatja, ami szintén 2023-ra várható.
Hírek és cikkek Timothée Hal Chalamet Galéria

Dune: első betekintő

A Vanity Fair magazin már a tegnap elkezdte felcsigázni a rajongókat, ugyanis közösségi oldalaikra posztoltak egy képet, jelezve, hogy valamelyik hamarosan megjelenő filmhez a mai nap folyamán promóciós anyagot fogunk kapni. Néhány rajongó elég gyorsan rájött a kép alapján, hogy a Duneről van szó. Nem is kellett túl sokat várni, alig egy órája meg is kaptunk az első betekintőt a filmbe, ami nem más, mint egy jelenetkép, amelyen a Timothée által megformált szereplő, Paul Atreides látható. Ez mellé még kiszivárgott a hivatalos logó is.

0520-Dune-Timothee-Solo-Lede.jpg IMG_20200413_161110.jpg 

A magazin hivatalos oldalára közzétett a fotó mellé még társul néhány rövid interjúrészlet is, ugyanis az újságíróknak volt lehetőségük arra, hogy váltsanak vele néhány szót. Elsőként arról beszélt, hogy miért tetszett meg neki Paul karaktere.

Ami azonnal megtetszett Paulban az az volt, hogy a története, a világa olyan részletesen és fokozatosan van felépítve, a főszereplő nem szokványosan egy antihős útján halad.

Más szavakkal leírva tehát Paul egyáltalán nem álmodozik semmiféle kalandról, épp ellenkezőleg, ellenáll neki és fél tőle.

Azt gondolja, hogy valami általános tanulásról lesz szó az édesapjával és a többi vezető harcossal, mielőtt felnőne, nagyjából egy évtizeddel később, vagy valami ilyesmi.

De a karakter számára teljesen mást tartogat a jövő és talán olyan hatalomra tesz szert, amire a kiképzői nem is számítottak. Paul-t egy veterán katona, Gurney Halleck fogja kiképezni, akit Josh Brolin alakít. Paul szülei, Duke Leto és Lady Jessica Atreides is szerves részét képezik az eseményeknek.

A cikket a rendező, Denis Villeneuve szavaival zárták, aki utalást tett a jelenlegi járványhelyzetre is.

A Dune elkészítésében sok ember vett részt a világ összes tájáról. Sokan közülük olyanok, mintha a családom lennének és sokat gondolok rájuk. Büszke vagyok arra, hogy bemutathatom a kemény munkájukat. Várom a pillanatot, hogy ismét együtt legyen mindenki, hiszen a Dune-t azért csináltuk, hogy a filmvászonra kerüljön.

A vírus ellenére a film megjelenési dátuma továbbra is változatlan, tehát december 18-án fog debütálni. A Vanity Fair továbbá azt is közölte, hogy holnap még izgalmasabb promóciós anyagot fogunk kapni, de lehetséges, hogy az már Zendaya karakterére fog vonatkozni. Minden esetre, legyetek résen az esetleges új információkért.

Szandi*, 2020, ápr 13