Timothée Hal Chalamet 1995. december 27-én született Hell's Kitchen, Manhattanben, és ott is nevelkedett fel. Már kiskorától kezdve, Chalamet számos reklámban szerepelt, amit nem nagyon élvezett. Szakmai pályafutása a New York-i színházban indult, igyekezett belenőni a filmes szerepekbe. Televíziós debütálása a Law & Order sorozatban történt 2009-ben, ahol egy gyilkosság áldozatát alakította, ezt követően számos más szerepet is kapott, de 2017-ben robbant be igazán a köztudatba a Call Me By Your Name és Lady Bird című filmekkel. Azóta számos projektje megjelent már, a 2020 különösen az ő éve volt, hiszen három sikerfilmben szerepelt, köztük a Dűnében, melynek 2023-ban érkezik a folytatása. Jövőre a Bones & All horrorfilmben lesz látható, jelenleg pedig a Wonkát forgatja, ami szintén 2023-ra várható.
Hírek és cikkek Timothée Hal Chalamet Galéria

Empire magazin oldalai és Instagram kép

Ahogy azt már a korábbi bejegyzésemben említettem, két oldal erejéig Timothée bekerült az Empire magazin legújabb számára, ugyanis lassan-lassan már népszerűsíteni kezdik a decemberben megjelenő Dune-t. A magazin szkennelt oldalait szerencsére kiváló minőségben megkaptuk, így bárki elolvashatja a benne megjelenő cikket, amit most igyekeztem összefoglalni magyarul is. Ez mellé társul két jelenetkép is, az egyiket már múltkor megosztottam, most pedig előkerült egy újabb, amin Timothée karaktere, Paul Atreides ezúttal egyedül látható.

A cikk elején a riporter arról ír, hogy milyen hatással volt a rendezőre, Denis Villeneuve-re Frank Herbert regénye. Elmondása szerint nagyjából 13 vagy 14 éves lehetett, amikor elolvasta és azonnal magával ragadta őt a történet. Így amikor megkérdezték őt, hogy melyik könyvhöz készítene adaptációt, ha nem számítana a költségvetés, a válasza azonnal a Dune volt.

Ahogy kezdetét veszi a történet, Paul Atreides (Timothée), illetve a szülei, Duke Leto Atreides (Oscar Isaac) és Lady Jessica (Rebecca Ferguson) hamarosan egy sivatagos bolygón, az Arrakison fognak élni, amit néha egyszerűen csak Dune-nek hívnak. Paul egy olyan világban nőtt fel ami tele volt erdővel, óceánokkal, így most kénytelen lesz túlélni egy teljesen más környezetben.

Az ötlet maga, hogy valakinek alkalmazkodnia kell egy új világhoz, nagyon csábító a számomra. Paul-t az elején olyan felnőttek veszik körül, akik döntéseket hoznak helyette, és végül ő maga is felnőtté válik a történet során. – árulta el a rendező

Viszont az álomprojektjéhez az volt az egyetlen kikötése, hogy szeretne valódi sivatagokban forgatni, valódi helyszíneken, nem pedig stúdiókban (néhány jelenetet Budapesten forgattak le az Origo stúdiójában, ettől függetlenül -szerk.). A megfelelő helyszíneket végül Abu-Dzsabiban és Jordániában találták meg, ahol az időjárás nagyjából olyan volt, mintha be lennének zárva egy mikróba. A jelenetképek fontos pillanatokat ábrázolnak Paul életéből. A végeredmény december 18-án lesz látható a mozikban, az utómunkálatokat jelenleg a karanténban fejezik be.

Ezen kívül még egy képet osztanék meg veletek, ezt Timothée töltötte fel a tegnapi nap folyamán az Instagram sztorijába. Ritka pillanatok egyike, de most őt láthatjuk a fotón. A karantén ellenére kimozdult egy kicsit friss levegőt szívni, ahogy a képen is látható, betartva a szabályokat a saját és mások egészségének megőrzése érdekében. Erre a sétára egy Prada kabátot vett fel, kiegészítőnek pedig egy Nike által tervezett Roger Federer-es sapkát, míg a maszkja 3M márkájú.

vkgitdgl2Tk.jpg QaunWLJf9Ds.jpg IMG_20200514_152137.jpg 97152266_965251150582067_3949618155484956455_n.jpg

Szandi*, 2020, máj 14