Timothée Hal Chalamet 1995. december 27-én született Hell's Kitchen, Manhattanben, és ott is nevelkedett fel. Már kiskorától kezdve, Chalamet számos reklámban szerepelt, amit nem nagyon élvezett. Szakmai pályafutása a New York-i színházban indult, igyekezett belenőni a filmes szerepekbe. Televíziós debütálása a Law & Order sorozatban történt 2009-ben, ahol egy gyilkosság áldozatát alakította, ezt követően számos más szerepet is kapott, de 2017-ben robbant be igazán a köztudatba a Call Me By Your Name és Lady Bird című filmekkel. Azóta számos filmje megjelent már, a közeljövőben is több projektben láthatjuk őt, köztük a The French Dispatch-ben, és a Dune-ben illetve a színházba is visszatér, Londonban fog szerepelni a 4000 Miles darabban.

Elkészült a Dűne előzetese!

Az utóbbi időben elég sok találgatás volt annak kapcsán, hogy pontosan mikor érkezik a Dűne előzetese, hiszen időközben elkezdődtek a pótforgatások is, viszont úgy tűnik, hogy már egy ideje kész van. A film egyik szereplőjével, Zendayaval az InStyle magazin számára készült egy interjú még a hónap elején, amiben a riporter mondta a színésznőnek, hogy már látta az előzetest és milyen jó, tehát a sajtó korábban megkapta az első betekintőt. A mai napon viszont kiderült, hogy már csak napok kérdése, és mindenki számára elérhetővé válik a kedvcsináló.

A Trailer Track beszámolója szerint az előzetesre az elkövetkezendő hét napban számíthatunk, ha nem korábban. Az oldalon már sokszor említettem, hogy idén lesz tíz éve, hogy megjelent Christopher Nolan Eredet című filmje, ennek alkalmából pedig néhány moziban ismét levetítik. Az eredeti tervek szerint úgy volt, hogy az újravetítések elején láthatják majd a nézők a Dűne előzetest, viszont benne van a pakliban az is, hogy inkább az új filmje előtt fogják sugározni a betekintőt. Az említett új Nolan-projekt címe a Tenet, amely augusztus 26-án jelenik meg a legtöbb országban, beleértve Kanadát is. Az utóbbit azért emeltem ki, mert a quebeci kritikusok már elbírálták az előzetest, ami azt jelenti, hogy minden korosztály számára nézhetővé nyilvánították.

Végezetül tehát elmondhatjuk, hogy számos forgatókönyv létezik arról, hogy pontosan mikor érkezik az előzetes, de azt már Timothée is megerősítette, hogy mindenképp ebben a hónapban, úgyhogy most már csak türelmesen kell várni. Ha bármilyen információ derül ki még ennek kapcsán, mindenképp frissítem a bejegyzést.

Szandi*, 2020, aug 19