Timothée Hal Chalamet 1995. december 27-én született Hell's Kitchen, Manhattanben, és ott is nevelkedett fel. Már kiskorától kezdve, Chalamet számos reklámban szerepelt, amit nem nagyon élvezett. Szakmai pályafutása a New York-i színházban indult, igyekezett belenőni a filmes szerepekbe. Televíziós debütálása a Law & Order sorozatban történt 2009-ben, ahol egy gyilkosság áldozatát alakította, ezt követően számos más szerepet is kapott, de 2017-ben robbant be igazán a köztudatba a Call Me By Your Name és Lady Bird című filmekkel. Azóta számos filmje megjelent már, a közeljövőben is több projektben láthatjuk őt, köztük a The French Dispatch-ben, és a Dune-ben illetve a színházba is visszatér, Londonban fog szerepelni a 4000 Miles darabban.

Timothée nyilatkozata az Empire-nek; új Dűne jelenetkép

Korábban már beszámoltam nektek arról, hogy az Empire magazin az elkövetkezendő napokban néhány exkluzív Dűne promóciós anyaggal készül a várakozó rajongók számára. Elsőként nagyszerű képeket kaptunk a fotósorozatból, ma pedig tovább folytatták a népszerűsítést és három jelenetképet osztottak meg a filmből, ezek közül az egyiken szerepel Timothée. A fotón közelebbről is szemügyre vehetjük Paul Atreides karakterét, aki mellett feltűnik a Fremenek egyik titokzatos törzstagja, Chani, akit Zendaya formál meg. Az ő szemei kéket világítanak, ami az Arrakis bolygó híres fűszerének köszönhető.

dune-exclusive-1.jpg

A Rum vádi (Jordánia egyik természetvédelmi területe, ahol a filmet forgatták – szerk.) ez a része annyira lenyűgöző, tulajdonképpen üldöz egy szikla a háttérben. Itt nem alkalmaztunk semmiféle greenscreen-technikát (zöld háttér). Ez az egyik legizgalmasabb része a könyvnek és a filmnek is. Ez egy lecke volt a számomra. A Szólíts a neveden-ben vagy a Csodálatos fiúban például nem lett volna logikus képes forgatókönyveket készíteni, mert akkor korlátoztuk volna magunkat a kamera szögének, vagy valami másnak a függvényében. Itt teljesen az ellentéte történik, mert azt a jelenetet, amelyben egy homokféreg üldöz, sosem tudtam volna elképzelni anélkül. – nyilatkozta Timothée

A magazin oldalára ezen kívül még két másik fotót is publikáltak, azt viszont nem töltöttem fel a galériába, mert a kedvencünk nem szerepel rajta, de beillesztettem ide, hogy azokat is megtekinthessétek. Az egyiken Paul édesapja, Leto herceg (Oscar Isaac) látható Gurney Halleck-el (Josh Brolin) az oldalán. A másik jelenetképen épp Jason Momoa karakterét, Duncan Idaho-t láthatjuk akcióban.

Szandi*, 2020, aug 31