Timothée: “Ha Magyarországon vagyok, olyan, mintha otthon lennék”
Szandi* 2020.12.12. 117 megtekintés 18 kedvelés

Timothée már többször is forgatott filmet a hazánkban, ez által pedig ismertebbé is vált errefelé. A Meglepetés exkluzív interjút készített vele a december 10-i számába, amit már el is olvashattok itt nálunk, ha nem sikerült megszereznetek. A galériában a szkenneket is megtekinthetitek, amiket nagyon köszönök Monának!

megl_50_01.jpg Beolvasott_20201212.jpg Beolvasott_202012122028229.jpg

Timothée Chalamet még nem tud magyarul, bár már két filmet forgatott, és hónapokat töltött nálunk. Budapestet viszont belakta, és úgy ismeri, mint a tenyerét. Pontosabban a belvárost. Kedvenc étterme ugyan olasz, de gyorsan hozzáteszi, hogy a magyar konyhánál nincs finomabb! Mert Timothée jó kisfiú, az istenért sem akarna senkit megbántani. Annyira jó fiú, hogy még gimibe is szeretett járni.

Ez igaz?

Abszolút! Életem legjobb évei voltak. 13 éves koromban tudtam, hogy színész akarok lenni, és attól fogva színészgimibe jártam, ahol csupa olyasmivel ismerkedtem meg, amiről fogalmam se volt azelőtt. Korábban ugyanis olyan volt, mintha elefántcsonttoronyban élnék, mert mindenki reklámfilmezésből élt, és én is reklámokban szerepeltem. Könnyen jött munka volt, mert aranyos kissrác voltam, mindenki mosolygott rám, és nem kell agysebésznek lenni ahhoz, hogy az embert kiválasszák egy reklámra, kéznél voltam. Aztán amikor bekerültem a LaGuardia nevű drámasuliba, jött a kőkemény munka. Onnantól nem álmodoztam többé vörös szőnyegről, mert a szakma lett a mindenem, olyan volt, mint egy mesebeli terápia, csak a nagy művészet a szigorú munka volt. Kisebb szerepek után egyszer csak megkaptam a Szólíts a nevemen, a Ladybird és Csodálatos fiú főszerepét, és aztán jött az V. Henrik, a Kisasszonyok – és most nyáron a Dűne.
Forog velem a világ. És még mindig nagyon fiatal vagyok, és próbálok jó filmeket és szerepeket választani, és nem belemenni semmi kommerszbe…

És jött Budapest. Milyen élmény volt?

Kiskoromban sokat utaztunk, mert apu egy francia lap külföldi tudósítója volt, szóval az újdonság nem volt szokatlan. De a város… Az ütött meg a legjobbam, hogy mennyi a turista. Persze ez még a Covid előtt volt. A másik dolog meg az volt, hogy nálunk a suliban mindenki folyton feketében járt, hogy ne derüljön ki mennyire jómódú, vagy mennyire szegény, és Budapesthez nagyon illett ez a fekete cucc, ami azért fura, mert se a nyelvet nem beszéltem, se a várost nem ismertem, de nagyon kiváltotta belőlem a kreativitást. Sokkal jobbam, mint New York és Los Angeles. Nem mentem szállodába, lakást béreltem a Váci utcában, és imádtam sétálni a belvárosban. Jó volt többször is visszamenni Pestre, és mindig ugyanabba a lakásba. Olyan érzésem volt, hogy szinte hazamegyek.

Említetted az apukádat, de anyukádról nem volt szó. Mesélj a szüleidről kicsit.

Nagyon szerencsés vagyok, mert a szüleim első perctől fogva támogatták, hogy színész legyek. És mikor bemutatták a Szólíts a nevement, anyu eljött a premierre, és másnap olvastam a neten, hogy valaki megjegyezte, hogy Timothée anyulája is ott volt, vajon mit gondolt a filmről, és ez nekem soha nem jutott eszembe, mert a szüleim mindig mindenben ösztönöztek, támogattak. És ez hatalmas plusz. Nem sokkal később megkaptam a főszerepet a Csodálatos fiúban, ahol meg egy kábszeres srácot játszom, anyu kérdezte, mi a sztori, mondom, drogos fiút fogok játszani, amire csak annyit mondott, Ó!, és nevetett.

Azért biztos az is benne volt a szüleid engedékenységében, hogy szakmabeliek.

Hát igen, biztos. Anyu színésznő, nagyapám forgatókönyvíró, nagybátyám rendező, mindenkinek van valamilyen köze a szakmához.

És milyen hobbijaid vannak?

Látod, ezzel gondban vagyok, ugyanis nincs semmilyen hobbim. Nem tudok magammal mit kezdeni, ha nem dolgozom, ki kellene találni valamilyen életrendet, hogy legalább tudjam, hol vagyok.

Gitározol vagy inkább zongorázol?

Zongoráztam, de abbahagytam 13 éves koromban, ahogy a legtöbb kamasz, most már én is alkalmanként ülök le a billentyűkhöz. Gitározni meg egyáltalán nem tudtam, de egy szerep miatt 3 hónap alatt egész jól belejöttem.

Ki az a színész, akinek a karrierje legjobban inspirál?

Nehéz kérdés, mert nem akarok abba a hibába esni, hogy megnevezek valakit, akihez aztán nagyon nehéz lenne felérni szakmailag, csak azt tudom, hogy nem akarok kommersz filmekben meg olyanokban játszani, amiknek nincs értelmes mondanivalója. Anyu is mondta, hogy olyan filmekre van szükség, amik az egész világnak szólnak.

New Yorkban laksz. Ott megismernek, leszólítanak az utcán?

Elég ritkán. És ha igen, akkor olyasmivel, hogy “nem te játszottál a Charlie és a csokigyárban?”. Az a szerencse, hogy New Yorkban nyugton hagyják az embert. Semmilyen tapasztalatom nincs a rajongóimmal. Budapest persze más, ott mindig vártak rám lányok a forgatások után. Kedvesek és érdeklődők.

Kik a barátaid?

Nem mindegyik szakmabeli, de mindegyik sziklaszilárd. Ami azért nagyon jó, mert a színész élete olyan, mint egy hullámvasút, vagy megkapod a szerepet, vagy nem, többnyire nem, és nekem ez elég új, és eléggé megszenvedem. Szeretem, ha normális, földhöz ragadt emberek vesznek körül.

Idősebbek nálad?

Nem. Többnyire velem egykorúak. De azért vannak körülöttem idősebb emberek is, mint például a nagyapám meg a nagybátyám, akik gyorsan helyre tesznek, ha kell. Márpedig egy fiatal színésznek nagy szüksége van erre.

Hamarosan 25 éves leszel. Hogy fogod megünnepelni a születésnapodat?

Lehet, hogy a New York-i lakásomban maradok, bár a telet eléggé utálom. He elegem lesz a hidegből, átrepülök Los Angelesbe. És mivel nagykorú vagyok, valószínűleg nem csak egy pohár vízzel fogok ünnepelni.

Az interjút készítette: Návai Anikó

Szponzor reklám

Jelenlegi munkálatok

A Francia Kiadás
Műfaj: vígjáték
Szerep: Zeffirelli
Státusz: elkészült
Rendező: Wes Anderson
Megjelenés: 2021.10.22.
A film a készítők elmondása szerint egy szerelmeslevél az újságíróknak. A történet egy fiktív 20. századi francia városban játszódik, Ennui-sur-Blasé-ban. Középpontjában egy amerikai újság áll és három fő történetszálat jelentetnek meg.
Dűne
Műfaj: sci-fi
Szerep: Paul Atreides
Státusz: elkészült
Rendező: Denis Villeneuve
Megjelenés: 2021.10.14. (HUN)
Egy legendás, érzelmekkel feltöltött hős útja. A Dune Paul Atreides történetét meséli el, aki egy briliáns és megáldott fiatalember, aki egy nagyszerű végzettel született, melyet ő maga is nehezen ért meg, és amely miatt el kell utaznia az univerzum legveszélyesebb bolygójára, hogy biztosítsa a családja és az emberei jövőjét. Amikor a rosszindulatú erők próbálnak kirobbantani egy konfliktust a bolygó létező egyik legnagyobb értéke miatt – egy fűszer, amely képes felruházni az embereket a legnagyobb erővel – csak azok élhetik túl, akik felül tudnak kerekedni a félelmükön.
4000 Miles
Műfaj: színdarab
Szerep: Leo-Joseph Connell
Státusz: előadásra vár
Rendező: Amy Herzog
Megjelenés: ismeretlen
Nyár elején a 21 éves Leo egy biciklikörútra indul a legjobb barátjával. Hetekig tartó csend után senki sem lepődik meg jobban, mint Leo 91 éves nagymamája, Vera, mikor unokája megjelenik az éjszaka közepén az ajtaja előtt Manhattanben. Leo élete most kezdődik, Vera élete lassan a végéhez ér, de egy dolog közös bennük: a gyász.
Going Electric
Műfaj: életrajzi
Szerep: Bob Dylan
Státusz: előkészületek
Rendező: James Mangold
Megjelenés: ismeretlen
A film Bob Dylan karrierjének azt az időszakát mutatja be, amikor elkezdtett a rock világában kibontakozni és az akusztikus gitárját elektronikusra cserélte. A film egyik vezető producere maga a zenész.
Don't Look Up
Műfaj: sci-fi, vígjáték
Szerep: Quentin
Státusz: utómunkálatok
Rendező: Adam McKay
Megjelenés: 2021 december
A történet főszerepében két alacsonyabb rendű csillagász áll, akik közösen kezdenek egy média-turnéba, hogy figyelmeztessék az embereket arra, hogy egy közelgő aszteroida el fogja pusztítani a Földet.
Bones & All
Műfaj: horror
Szerep: Lee, producer
Státusz: forgatás alatt
Rendező: Luca Guadagnino
Megjelenés: 2022
A történet középpontjában egy tizenhat éves lány, Maren Yearly áll, akit elhagyott az édesanyja, miután kiderült, hogy súlyos problémával küzd: mindenkit felfal, akit szeret. A lány ezután elindul édesapja keresésére, akit még sosem látott, de közben olyan dolgokra jön rá, amikre nem számított. Nem csak édesapját, hanem önmagát is meg kell ismernie.
Wonka
Műfaj: családi, kaland, vígjáték
Szerep: Willy Wonka
Státusz: előkészületek
Rendező: Paul King
Megjelenés: 2023. március 17.
A történet középpontjában a fiatal Willy Wonka áll, megtudhatjuk, hogy milyen kalandokban volt része, mielőtt átvette volna a csokigyár vezetését, és hogyan ismerkedett meg az Umpla-lumpákkal.
Nem megerősített projektek: The Hunter & The Fox
Társalgó

Timothée a tévében

 • júl. 23. 00:05 Kisasszonyok (HBO 3)
 • júl. 25. 22:55 Kisasszonyok (HBO)
 • júl. 29. 13:55 Kisasszonyok (HBO 3)
 • júl. 29. 14:50 Egy esős nap New Yorkban (HBO 2)
 • Eseménynaptár

  Rendezvények

 • szept. 03. Velencei Filmfesztivál: Dűne premier
 • szept. 05. Costume Institute Gala (MET-Gala), New York
 • szept. 24. - okt. 10. New York Filmfesztivál: The French Dispatch premier
 • Dűne megjelenése

 • okt. 14. Magyarország
 • okt. 22. Amerikai Egyesült Államok
 • The French Dispatch megjelenése

 • okt. 22. Amerikai Egyesült Államok
 • Wonka megjelenése

 • 2023. márc. 17. Amerikai Egyesült Államok
 • Társoldalak

  Partnerek

  Oldal információk

 • Nyitás: 2017.12.29.
 • Költözés: 2018.10.08.
 • Szerkesztő: Szandi*
 • Téma: Timothée Hal Chalamet
 • Kinézet: #20 (Téma alapja: Estrella Design)
 • Tárhelyszolgáltató: Flaunt Privacy Policy & DMCA
 • Vedd fel a kapcsolatot a szerkesztővel ide kattintva!
  Szponzor reklám