Timothée Hal Chalamet 1995. december 27-én született Hell's Kitchen, Manhattanben, és ott is nevelkedett fel. Már kiskorától kezdve, Chalamet számos reklámban szerepelt, amit nem nagyon élvezett. Szakmai pályafutása a New York-i színházban indult, igyekezett belenőni a filmes szerepekbe. Televíziós debütálása a Law & Order sorozatban történt 2009-ben, ahol egy gyilkosság áldozatát alakította, ezt követően számos más szerepet is kapott, de 2017-ben robbant be igazán a köztudatba a Call Me By Your Name és Lady Bird című filmekkel. Azóta számos projektje megjelent már, a 2020 különösen az ő éve volt, hiszen három sikerfilmben szerepelt, köztük a Dűnében, melynek 2023-ban érkezik a folytatása. Jövőre a Bones & All horrorfilmben lesz látható, jelenleg pedig a Wonkát forgatja, ami szintén 2023-ra várható.
Hírek és cikkek Timothée Hal Chalamet Galéria

2020-as összefoglaló

2020 utolsó napján úgy gondoltam visszatekinthetnénk, hogy mi is történt Timothée-val az elmúlt évben.

A január rögtön egy nagyszerű hírrel indult, hiszen kiderült, hogy valószínűleg Timothée fogja alakítani Bob Dylant a róla szóló életrajzi filmben, amelynek a munkálataiba még mindig nem tudtak belevágni a vírushelyzet miatt, de a színész már nagyon sokat készült rá és bízzunk benne, hogy 2021-re végre összejön majd. Szintén januárnak ezen hetén került sor a kedvencünk első vörös szőnyeges megjelenésére az Amerikai Filmkritikusok Szövetsége által szervezett gálán. Ennek során az Uncut Gems című filmért adhatott át a készítőknek egy díjat a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában. Január harmadik hetén derültek ki az idei Oscar-jelölések, a Kisasszonyok (Little Women) pedig hatot is kapott. A hónap további részében nem történt Timoval sok izgalom, főként a barátaival és a családjával töltötte a napjait, illetve Sam Taylor-Johnson rendezővel is összefutott, ám azóta sem derült ki, hogy dolgoznak-e valamilyen közös projekten.

Február kezdetével elindultak a különböző Elő-Oscar bulik, némelyikre pedig Timo is benézett, természetesen a Kisasszonyok népszerűsítésével volt elfoglalva. A díjátadó gálára kilencedikén került sor, ahol a színész egy Prada szettben jelent meg és nagyszerűen nézett ki. Natalie Portman oldalán a színpadon is felvonulhatott, ugyanis Taika Wititinek adtak át egy díjat a legjobb adaptált forgatókönyvért, illetve a közönséggel együtt végignézhette, ahogy Jacqueline Durran-t megjutalmazzák a Kisasszonyokban látható csodálatos jelmezekért. Az Oscar-láz után kicsit eltűnt a színész a nyilvánosság elől, ebben az időszakban deübált a The French Dispatch előzetese. A filmnek több megjelenési dátumot is bejelentettek, a vírushelyzet miatt végül az összeset törölték, így egyelőre semmi biztosat nem tudunk, de kedvencünk Zeffirelli-t formálja majd meg. A hónap utolsó napjaihoz közeledve Londonba utazott, hogy elkezdje a felkészükést a 4000 Miles darabra. A végeredmény áprilisban debütált volna az Old Vic színházban. A hónapot Párizsban zárta Timmy, ahol a divathét keretein belül támogatta jó barátját, Haider Ackermann-t.

Márciust jól indíthattuk, ugyanis megjelent Timothée első címlapja Kínában, ami a Dazed-nek készült el. A színésznek nagy rajongói tábora van az országban, így sokan örültek ennek a hírnek, nem mellesleg nagyszerű képeket készített róla Davit Giorgadze. Az interjú során főként a Kisasszonyokról, illetve Laurie szerepéről beszélt. A hónap további része viszonylag eseménytelen volt, lassan elkezdett beütni a vírus, felfüggesztették a 4000 Miles munkálatait, illetve Woody Allen szólalt fel kedvencünk ellen az új könyvében, aki azzal vádolta őt, hogy az A Rainy Day in New York-ból származó bevételeit mindössze azért adományozta el, hogy jó fényt vessen magára és több esélye legyen Oscar-díjat nyerni.

Áprilisban a 4000 Miles új időpontokat kapott, bár ezeket idővel ismét törölték, de a Vogue UK által legalább kaphattunk egy kis promóciós anyagot. A magazinnak Timo és a színdarab béli kollégája, Eileen Atkins állt modellt és adott interjút. Szintén ebben a hónapban kezdődött el a Dűne népszerűsítése is, a Vanity Fair és az Empire magazin kezdte el bombázni a rajongókat jelenetképekkel és rövid interjúkkal.

Május már mondhatni teljesen eseménytelen volt, kedvencünk eltűnt a nyilvánosság elől, mindössze egyetlen fontosabb megjelenése volt, az is online. A 2020-as év végzőseit búcsúztatták el a hírességek, a Graduete Together: America Honors the Class of 2020 esemény keretein belül, ahol Timo is felszólalt. A hónap végére még kaphattunk egy jó hírt is, ugyanis a Cannes Filmfesztivál szervezői úgy döntöttek, hogy annak ellenére is, hogy idén nem tudják megszervezni a rendezvényt, a The French Dispatch és más kiválasztott filmek egy olyan elismerést kapnak, amellyel arra ösztönzik a kritikusokat, hogy a megjelenésükkor nagyobb figyelmet szenteljenek rá és díjazzák azokat.

A karantén közepette Timothée egy jó cél érdekében mozdult ki otthonról, ugyanis részt vett több napon át a Black Lives Matter tüntetésen, felszólalt a rasszizmus ellen. A közösségi oldalait is ehhez kapcsolódó posztokkal árasztotta el, hogy a követői figyelmét is felhívja erre a témára. Szintén júniusban tudhattuk meg, hogy a Dűne stábja visszatér Budapestre jeleneteket forgatni. Ám mielőtt ez megtörtént volna, a színész többször is címlapokra került, ugyanis Mexikóba ment el nyaralni, azonban nem egyedül, hanem Eiza González színésznővel, ami eléggé nagy port kavart. A páros nem volt sokáig együtt, a nyaralás után már csak néhány alkalommal láthattuk őket együtt, utána pedig külön folytatták az útjaikat. A hónap végét Los Angelesben töltötte Timo, ahol Bob Dylan szerepére készült.

A július teljesen eseménytelen volt, a színész viszont egyszer lencsevégre kapták, amint az édesapjával távozott egy gitáróráról.

A nagy kihagyás utén, augusztus viszonylag eseménydús volt, ugyanis a színész megérkezdett Budapestre, hogy leforgasson még néhány Dűne-jelenetet. Amíg az országban tartózkodott, a rajongók nem nagyon hagyták békén, folyamatosan a nyomában jártak, megrohamozták a hotelt is, ahol tartózkodott, így viszonylag sok képet és videót kaptunk ebben az időszakban. A hónap további részében folytatódott a film népszerűsítése és beharangozták azt is, hogy már nem kell sokat várni az első hivatalos előzetesre.

Miután befejeződtek a Dűne utóforgatásai, szeptember elején a színész Franciaországba utazott, hogy kipihenje a fáradalmait, itt főként az ottani barátaival töltötte el az időt. Eközben jelent meg a Dűne első hivatalos előzetese, egy nagyszabású premierre került sor Twitteren, ahol Stephen Colbert a színészekkel is váltott néhány szót. A francia kiruccanás után Olaszországban folytatta a pihenést a színész.

Az októbert szomorú hírekkel indíthattuk, hiszen bármennyire is várták a rajongók, bejelentették, hogy 2020-ban már biztosan nem fog megjelenni a Dűne, az új dátum pedig 2021. október 1-jére került át. Viszont, hogy örülhessünk is valaminek, elárulták, hogy kedvencünk kapott egy rövid szerepet a Don’t Look Up című sci-fi-nek, több híresség oldalán. Végre ismét címlapra került, mégpedig a GQ magazinéra. Az interjú során elárulta, hogy hol töltötte a karantént és hogyan készült fel Bob Dylan szerepére. A hónap végére visszautazott szülővárosába, New Yorkba, hogy résztvehessen az amerikai elnökválasztáson, ahol Joe Biden-t támogatta.

A novemberi hónap nem volt túl eseménydús, viszont december elején újabb címlapot tudhatott magának Timmy, mégpedig a The Document Journal-ét. Emellett házigazdája lehetett a neves Saturday Night Live show-nak, ahol színészi és énekesi tehetségét is megcsillogtathatta. Olyan pletykák is szárnyra kaptak, hogy egy dokumentumfilmre is számíthatunk tőle, de egyelőre semmi pontos információt nem tudunk tőle. A hónap végén ismét eltűnt a nyilvánosság elől, hiszen az ünnepeket és a születésnapját a családjával, illetve a barátaival töltötte.

Ha szeretnétek megtekinteni az ideig képeket, látogassatok el az oldal galériájába!

Így telt tehát Timothée 2020-as éve, sajnos a legtöbb projektjét elhalasztották, de bízzunk benne, hogy ezeket 2021-ben mind láthatjuk majd. Én ezzel szeretnék tőletek búcsúzni erre az évre, januárban valószínűleg nem leszek túl aktív a vizsgáim miatt, viszont februárban új kinézettel, kibővített tartalommal várlak titeket. Mindenkinek sikerekben gazdag, békés, boldog új évet kívánok!

Szandi*, 2020, dec 31