Timothée Hal Chalamet 1995. december 27-én született Hell's Kitchen, Manhattanben, és ott is nevelkedett fel. Már kiskorától kezdve, Chalamet számos reklámban szerepelt, amit nem nagyon élvezett. Szakmai pályafutása a New York-i színházban indult, igyekezett belenőni a filmes szerepekbe. Televíziós debütálása a Law & Order sorozatban történt 2009-ben, ahol egy gyilkosság áldozatát alakította, ezt követően számos más szerepet is kapott, de 2017-ben robbant be igazán a köztudatba a Call Me By Your Name és Lady Bird című filmekkel. Azóta számos projektje megjelent már, a 2020 különösen az ő éve volt, hiszen három sikerfilmben szerepelt, köztük a Dűnében, melynek 2023-ban érkezik a folytatása. Jövőre a Bones & All horrorfilmben lesz látható, jelenleg pedig a Wonkát forgatja, ami szintén 2023-ra várható.
Hírek és cikkek Timothée Hal Chalamet Galéria

Vogue: Timothée az év legmenőbb Super Bowl reklámjáról

A legújabb Cadillac reklámban Timothée megmutatja, hogy milyen lehet 2021-ben Ollókezű Edward fiának, Edgarnak az élete, aki örökölte édesapjának ollókezeit, és minden problémát, ami azzal együtt jár. Nem tud elvégezni egyszerű feladatokat, például a buszozást, vagy a focizást, anélkül, hogy ne tenne valamit tönkre, ez pedig meg is látszik rajta, valamint az édesanyján, Kim Boggs-on. A Cadillac LYRIQ kéz nélküli vezetési technológiájával azonban végre Edgar is átélheti a vezetés örömeit.

yt1s_com20-20AllElectric20Cadillac20LYRIQ2020ScissorHandsFree2020Full20Version_1080p_mp40977.jpg yt1s_com20-20AllElectric20Cadillac20LYRIQ2020ScissorHandsFree2020Full20Version_1080p_mp41235.jpg yt1s_com20-20AllElectric20Cadillac20LYRIQ2020ScissorHandsFree2020Full20Version_1080p_mp41189.jpg yt1s_com20-20AllElectric20Cadillac20LYRIQ2020ScissorHandsFree2020Full20Version_1080p_mp41041.jpg
Hogyan reagáltál, amikor felkeresett téged a Cadillac az ügyben, hogy tisztelegj Ollókezű Edward előtt az új Super Bowl reklámban?

Nos, a hagyaték és az előzmény nagyon fontos szempont nálam a projektválasztásban. Az Ollókezű Edward egy olyan film volt, amit imádtam kiskoromban és a lehetőség, hogy belecsöppenhetek ebbe a világba, egy igazi valóra vált álom volt. Emellett még felkeltette az érdeklődésem a LYRIQ környezetvédő hatása is. Úgy éreztem, hogy ez volt a hagyaték és a jövő tökéletes kombinációja. Továbbá nagyon szeretem David Shane rendező munkáját a reklámfilmekben, nagyon nyitott volt az együttműködés kapcsán.

Mi tetszett neked az eredeti filmben, és úgy általában Tim Burton munkájában?

Hatalmas Tim Burton rajongóként nőttem fel. És miközben szerencsém volt olyan projektekben szerepelni, amelyek a realista látásmódra és a mi univerzumunkra alapoztak, egyre inkább elkezdtem érdeklődni – főleg mióta megismertem Tim-et az elmúlt hónapokban – az olyan mesék és történetek iránt, amelyek egy kicsit fantasztikusabb módon mutatják be azt, hogy mi kik vagyunk.

Hogyan adtad át magad Edgar szerepének és mit találtál benne igazán fontosnak?

Ez egy nagyszerű lehetőség volt arra, hogy remélhetőleg megmutathassuk a modern közönségnek, hogy az eredeti történettel is lehet még azonosulni, anélkül, hogy feláldoznánk az 1990-es verziót. Ehelyett egy olyan karaktert akartunk létrehozni, ami nem hat furcsán a mai környezetben sem, de közben teljes mértékben Johnny Depp karaktere előtt tiszteleg.

Milyen módon veszed figyelembe a ruhákat és a bemutatást a karaktereid megformálásakor?

Nagyon jól szórakoztam Melissa DesRosiers-el, miközben próbáltunk megalkotni egy olyan karaktert, akiben hitelesen tükröződtek az előző történet szigorú expresszionista jegyei, de közben voltak benne modernebb motívumok is. iPhone töltőket tettünk tönkre, hogy cipőfűzőt csináljunk belőle. És amik még sötétebbé tették, azok a vágásnyomok a flanel ingen. De közben láthatjuk az ikonikus félholdat is, ami Johnny karakterének jelmezén – az övén – jelent meg, míg Edgar jelmezén a vállánál, ez szintén egyfajta utalásként szolgál a múltra. Hűek maradtunk ahhoz az íratlan szabályhoz is, hogy Edgar bőrből készült ruhája valójában az ő igazi bőre a testén. Még ha úgy is tűnik, hogy teljesen befedi őt ez az öltözet, mégis viselnie kell igazi ruhákat, úgyhogy nagyon sokat fantáziálhattunk arról, hogy hogyan nézhetnének ki napjainkban az ollókezűek.

Milyen volt együtt dolgozni Winona Ryderrel?

Winonaval dolgozni egy valóra vált álom volt. Nagyszerű színésznő és a mai napig példakép Amerikában. Nagyon szeretek Saoirse Ronannel dolgozni, mert ő is pont annyira a szíve csücske az amerikaiaknak, mint amilyen Winona volt a 90-es években. És voltak olyan apró tanácsai, amelyek sokat segítettek, de ezek köztünk maradnak.

A reklámfilm népszerűsítésére szolgáló hivatalos fotósorozatot Julian Ungano készítette el a színészről.

Timothee_School01_35mm.jpg Timothee_Scissorhands_15_RTV1.jpg Timothee_06_RTV1.jpg Timothee_Scissorhands_01_RTV1.jpg

Szandi*, 2021, febr 07