Timothée Hal Chalamet 1995. december 27-én született Hell's Kitchen, Manhattanben, és ott is nevelkedett fel. Már kiskorától kezdve, Chalamet számos reklámban szerepelt, amit nem nagyon élvezett. Szakmai pályafutása a New York-i színházban indult, igyekezett belenőni a filmes szerepekbe. Televíziós debütálása a Law & Order sorozatban történt 2009-ben, ahol egy gyilkosság áldozatát alakította, ezt követően számos más szerepet is kapott, de 2017-ben robbant be igazán a köztudatba a Call Me By Your Name és Lady Bird című filmekkel. Azóta számos projektje megjelent már, a 2020 különösen az ő éve volt, hiszen három sikerfilmben szerepelt, köztük a Dűnében, melynek 2023-ban érkezik a folytatása. Jövőre a Bones & All horrorfilmben lesz látható, jelenleg pedig a Wonkát forgatja, ami szintén 2023-ra várható.
Hírek és cikkek Timothée Hal Chalamet Galéria

Új megjelenési dátumokat kapott a Dűne

A vírus miatt már jó ideje csak tologatják a várva-várt Dűne megjelenési dátumát, de úgy néz ki, hogy most már sikerült dönteniük. Nemrégiben bejelentették, hogy a film végül október elsején fog debütálni az Amerikai Egyesült Államokban, azonban a Warner Bros. úgy döntött, hogy több országban már két héttel korábban fogják kiadni, így hát a premierek 2021. szeptember 15-étől esedékesek. Először Franciaországból kaptuk meg ezt a hírt, majd ezt követte több európai ország, majd később Ausztrália és Latin-Amerika is, ahol a megjelenési dátumok szeptember 15. és 17-e közé esnek. Ezeken a helyszíneken a mozikban fog debütálni a film – természetesen csak azokban az országokban, ahol a járványhelyzet ezt megengedi. Az oldalsávban folyamatosan frissítésre kerül a lista a dátumokkal!

Ha még emlékeztek, pár héttel ezelőtt írtam egy cikket arról, hogy a Warner Bros. szerződést között a HBO Max-el, ennek értelmében pedig a 2021-es filmjeik a streamingszolgáltatón is debütálni fognak, ám ezt a Dűne rendezője, Denis Villeneuve nem helyeselte, ezzel szemben a HBO Max igazgatója nyíltan kijelentette, hogy a film nem fog pénzügyileg jól teljesíteni, ha ezt nem vállalják be.

A Dűne az egyik legjobb film, amit valaha készítettem. Én és a csapatom három évet szántunk az életünkből arra, hogy egy igazán különleges élményt nyújthassunk a nézőknek. A film képi- és hangzásvilága a mozikra volt tervezve. – mondta a rendező a Variety-n közölt nyílt levelében

Így hát még mindig nem tudtak zöldágra vergődni, hogy mi legyen a Dűne sorsa, azonban a Warner Bros. szeretne nagyobb összeget fizetni a színészeknek és a stábnak a HBO Max által érkezett bevételekből. Jelenlegi állás szerint úgy néz ki, hogy a film csakis kizárólag a mozikban lesz látható.

A DŰNE MAGYAR MEGJELENÉSE 2021. SZEPTEMBER 30-ÁN ESEDÉKES!

Szandi*, 2021, febr 20