Timothée Hal Chalamet 1995. december 27-én született Hell's Kitchen, Manhattanben, és ott is nevelkedett fel. Már kiskorától kezdve, Chalamet számos reklámban szerepelt, amit nem nagyon élvezett. Szakmai pályafutása a New York-i színházban indult, igyekezett belenőni a filmes szerepekbe. Televíziós debütálása a Law & Order sorozatban történt 2009-ben, ahol egy gyilkosság áldozatát alakította, ezt követően számos más szerepet is kapott, de 2017-ben robbant be igazán a köztudatba a Call Me By Your Name és Lady Bird című filmekkel. Azóta számos projektje megjelent már, a 2020 különösen az ő éve volt, hiszen három sikerfilmben szerepelt, köztük a Dűnében, melynek 2023-ban érkezik a folytatása. Jövőre a Bones & All horrorfilmben lesz látható, jelenleg pedig a Wonkát forgatja, ami szintén 2023-ra várható.
Hírek és cikkek Timothée Hal Chalamet Galéria

Beszélgetés a Nomadland készítőivel

Még 2020 vége körül debütált a Nomadland, azaz A nomádok földje című film, melynek a népszerűsítése tovább folytatódik, hiszen februárban felkerült az internetre is, hogy a járványhelyzet ellenére többen is megnézhessék. A napokban a Searchlight Pictures számos filmmel kapcsolatos promóciós anyagot töltött fel a YouTube csatornájára, a továbbiakban pedig Timothée-t kérték fel arra, hogy beszélgessen kicsit a produkció készítőivel Zoom-on keresztül. Meghívottjai között szerepelt Chloé Zhao rendező, Mollye Asher és Dan Janvey producer, valamit Peter Spears producer, akivel korábban már dolgozott együtt a Szólíts a neveden című sikerfilmen. A 21 perces beszélgetés során természetesen csak a filmről volt szó, viszont mielőtt mélyebben beleásták volna magukat, Timo megosztotta a gondolatait, amelyek a végeredmény megnézése után jártak a fejében. Hálás volt azért, hogy megnézhetett egy olyan filmet, ami arra emlékeztette őt, hogy ne legyen olyan kemény önmagával szemben, hiszen az élet nehéz és senkinek se jöhet minden össze elsőre, senki nem tudhatja azonnal, hogy mi az ő életútja. Köszönetet mondott a készítőknek amiatt, hogy megalkottak egy olyan különleges filmet, ami után az ember jobban érzi magát. A teljes beszélgetést lentebb megtekinthetitek, illetve aki kedvet kapott megnézni, annak jelezném, hogy A nomádok földje március 25-én debütál Magyarországon!

Ha már a filmeknél tartunk, korábban már írtam nektek egy bejegyzést arról, hogy Timothée ismét együtt fog dolgozni Luca Guadagnino rendezővel, mégpedig a Bones & All-on. Az a pletyka járja, hogy a produkció forgatásait jövő hónapban, egész pontosan április 5-én fogják elkezdeni New Yorkban. Hogy ez valóban így lesz-e, az egyelőre kérdéses, de remélhetőleg hamarosan többet fogunk tudni.

Szandi*, 2021, márc 05