Timothée Hal Chalamet 1995. december 27-én született Hell's Kitchen, Manhattanben, és ott is nevelkedett fel. Már kiskorától kezdve, Chalamet számos reklámban szerepelt, amit nem nagyon élvezett. Szakmai pályafutása a New York-i színházban indult, igyekezett belenőni a filmes szerepekbe. Televíziós debütálása a Law & Order sorozatban történt 2009-ben, ahol egy gyilkosság áldozatát alakította, ezt követően számos más szerepet is kapott, de 2017-ben robbant be igazán a köztudatba a Call Me By Your Name és Lady Bird című filmekkel. Azóta számos projektje megjelent már, a 2020 különösen az ő éve volt, hiszen három sikerfilmben szerepelt, köztük a Dűnében, melynek 2023-ban érkezik a folytatása. Jövőre a Bones & All horrorfilmben lesz látható, jelenleg pedig a Wonkát forgatja, ami szintén 2023-ra várható.
Hírek és cikkek Timothée Hal Chalamet Galéria

Timothée megkapta Willy Wonka szerepét!

Januárban írtam nektek egy bejegyzést arról, hogy készülnek egy új Willy Wonka filmmel és lehetséges, hogy Timothée-t választják majd főszereplőnek. A projektről azóta nem semmit sem hallottunk, ma viszont exkluzív bejelentést tett a Deadline, aminek igen csak örülhetnek a színész rajongói. A Warner Bros. és a Roald Dahl Story Co.-s fogott össze a Wonka film elkészítése miatt és a történet középpontjában a korábban Roald Dahl által megalkotott jól ismert karakterek fognak állni. Willy Wonkát, a csokigyár vezetőjét mindenki ismeri, azonban a film által betekintést nyerhetünk a fiatal Wonka kalandjaiba, még mielőtt átvette volna a világhírű csokigyár vezetését. A Deadline elsőként jelentette be azt is, hogy a filmben Timothée énekelni és táncolni fog, így a forgatások előtt majd tanárok segítségével fog felkészülni a szerepére.

A filmet Paul King fogja rendezni, aki a forgatókönyvet is írta Simon Faenabyvel. A producerek között David Heyman, Luke Kelly, Michael Siegel és Alexandra Derbyshire neve tűnik fel. A megjelenési dátumot 2023. március 17-ére tűzték ki, a forgatásokat tervek szerint idén szeptemberben kezdenék Angliában, ha a vírushelyzet engedi.

Szandi*, 2021, máj 24