Timothée Hal Chalamet 1995. december 27-én született Hell's Kitchen, Manhattanben, és ott is nevelkedett fel. Már kiskorától kezdve, Chalamet számos reklámban szerepelt, amit nem nagyon élvezett. Szakmai pályafutása a New York-i színházban indult, igyekezett belenőni a filmes szerepekbe. Televíziós debütálása a Law & Order sorozatban történt 2009-ben, ahol egy gyilkosság áldozatát alakította, ezt követően számos más szerepet is kapott, de 2017-ben robbant be igazán a köztudatba a Call Me By Your Name és Lady Bird című filmekkel. Azóta számos projektje megjelent már, a 2020 különösen az ő éve volt, hiszen három sikerfilmben szerepelt, köztük a Dűnében, melynek 2023-ban érkezik a folytatása. Jövőre a Bones & All horrorfilmben lesz látható, jelenleg pedig a Wonkát forgatja, ami szintén 2023-ra várható.
Hírek és cikkek Timothée Hal Chalamet Galéria

Luca Guadagnino a Bones & All-ról és a Szólíts a neveden folytatásáról

A Deadline riportere egy csütörtöki napon ült le beszélgetni Luca Gudagnino rendezővel, amely egyben a Bones & All című film első forgatási napját is jelentette. Guadagnino arról beszélt, hogy milyen volt megragadni az esélyt, hogy ismét együtt dolgozhasson Timothée Chalamet-el és Michael Stuhlbarggal a Szólíts a neveden után, illetve azt is megemlítette, hogy van-e még esély a sikerfilm folytatására és mik a tervei jelenleg. A cikket összefoglaltam, Luca szavait pedig le is fordítottam nektek!

A rendező többször is említette, hogy szeretné az Oscar-jelölt Szólíts a neveden-t folytatni, ám úgy tűnik, hogy a projekt jelenleg háttérbe szorult, hiszen jelenleg Guadagnino és Chalamet is rendkívül elfoglaltak, Armie Hammer körül rengeteg dráma zajlik és új forgatókönyvírót is kellene keresni, hiszen a korábbi író, James Ivory nem térne vissza egy újabb részre.

Az igazság az, hogy még mindig a szívemen viselem, de most ezen a filmen dolgozom és remélhetőleg hamarosan A sebhelyesarcú-n fogok, illetve vannak más projektjeim is, úgyhogy most ezekre fókuszálok.

A Bones and All című könyv adaptációját, jelenleg az Ohio Tri-State-en forgatják, tehát Oklahoma, Kansas és Missouri környékén. Egyben ez lesz az első film, amelyet Guadagnino teljes mértékben Amerikában forgat.

Nagy hatással volt rám az amerikai kultúra, az amerikai filmek, most pedig maga az amerikai tájak is, úgyhogy nagyon boldog és büszke vagyok, hogy végre erre a részre is eljutottam. Az utóbbi pár hónap csodálatos volt, megismerni az országnak ezt a részét, ami gyönyörű és korábban még nem láttam.

A filmben egy szerelmi történetet ismerünk meg egy fiatal nő, Maren, aki a társadalom perifériájára szorulva igyekszik túlélni, illetve Lee között, aki egy jogfosztottként sodródik az árral. Összefognak egy ezer mérföldes útra, ahol számos kitérő és csapda vár rájuk Ronald Reagan Amerikájában. Legjobb próbálkozásaik ellenére is minden út visszavezeti őket a rettegett múltjukhoz, ami azt a kérdést veti fel, hogy képes-e legyőzni a szerelmük a másságukat. Luca egyből beleszeretett a történetbe és azonnal tudta, hogy kiket szeretne látni a képernyőn.

David Kajganich átadta nekem ezt a gyönyörű forgatókönyvet és amikor olvastam, úgy éreztem, pontosan tudom hogyan kell elkészítenem ezt a filmet. A második gondolatom pedig az volt, hogy csak Timothée-t tudom elképzelni ebben a szerepben. Véletlen egybeesés volt, ugyanis mindketten Rómában voltunk és találkoztunk a COVID korlátozások után, úgyhogy együtt tudtunk tölteni egy kis időt. Fantasztikus ember, csodálatos előadó és látni ahogy most szárnyal, nagyon büszkévé tesz. Ez a karakter valami teljesen új számára, egyszerre nyájas és szívfacsaró.

Nagy rajongója vagyok Taylor Russellnek már mióta láttam őt a Waves-ben és ott volt a bakancslistámon, hogy találjak valami projektet, amin közösen tudunk dolgozni. Mikor elolvastam a forgatókönyvet, egyből hozzá mentem, mert annyira érzéki színésznő. Ez egy nagyon romantikus történet, amely a szerelem lehetetlenségéről és egyben szükségéről szól. Még nagyon extrém körülmények között is. Timmyben és Taylorban megvan ez a sugárzó erő, amellyel képesek bemutatni ezeket az univerzális érzéseket.

Timothée és Taylor mellett még látgatjuk majd a képernyőn Michael Stuhlbargot is, aki a Szólíts a neveden című filmben Elio édesapját alakította. A Bones & All nagyon ígéretesnek tűnik, kíváncsian várjuk a végeredményt!

Szandi*, 2021, máj 29