Timothée Hal Chalamet 1995. december 27-én született Hell's Kitchen, Manhattanben, és ott is nevelkedett fel. Már kiskorától kezdve, Chalamet számos reklámban szerepelt, amit nem nagyon élvezett. Szakmai pályafutása a New York-i színházban indult, igyekezett belenőni a filmes szerepekbe. Televíziós debütálása a Law & Order sorozatban történt 2009-ben, ahol egy gyilkosság áldozatát alakította, ezt követően számos más szerepet is kapott, de 2017-ben robbant be igazán a köztudatba a Call Me By Your Name és Lady Bird című filmekkel. Azóta számos projektje megjelent már, a 2020 különösen az ő éve volt, hiszen három sikerfilmben szerepelt, köztük a Dűnében, melynek 2023-ban érkezik a folytatása. Jövőre a Bones & All horrorfilmben lesz látható, jelenleg pedig a Wonkát forgatja, ami szintén 2023-ra várható.
Hírek és cikkek Timothée Hal Chalamet Galéria

Don’t Look Up betekintő és Wonka hírek

Mostanában nem igazán jelentkeztem új bejegyzéssel, ami annak tudható be, hogy a Cannes Filmfesztivál óta Timothée eléggé eltűnt a nyilvánosság elől és semmi érdemleges hír nem jelent meg róla. Viszont a fesztivál kapcsán feltöltöttem két új fotósorozat képet róla, mindkettőt Julian Ungano készítette róla, az egyiket közvetlenül azelőtt, hogy elindult volna az eseményre, míg a másikat a premiert követő photocall-on. A French Dispatch népszerűsítésének ezzel úgy tűnik, hogy vége szakadt, így a színész most már az új projektjeire koncentrál. Néhány hónappal ezelőtt forgatták le a jeleneteit a Don’t Look Up című eredeti Netflix filmnek, melyből most kaptunk egy új, rövid betekintőt. Ezt az ízelítőt a nyári olimpia keretein belül vetítették le, az egyik jelenlévő pedig ezt felvette és fel is töltötte a világhálóra, így mindenki számára elérhetővé vált. Sajnos Timothée nem látható benne, mindössze a neve jelenik meg az előzetesben. Továbbá kiderült, hogy mielőtt a film debütálna Netflixen, még 1-4 hétig a mozikban fogják vetíteni. Pontos megjelenési dátum nincs, viszont a pletykák szerint valamikor decemberben számíthatunk rá.

Kedvencünk következő megjelenése a nagyszabású Velencei Filmfesztiválon lesz, ahol sor kerül majd a Dűne világpremierjére. A film Frank Herbert könyve alapján készült, melynek most debütált egy új kiadása az Egyesült Államokban filmes borítóval, melyen Timo is látható. Mielőtt odautazna, Londonban tölti az idejét, ugyanis ott fogják forgatni a Wonka című filmet, melynek ő lesz a főszereplője. Mivel a színész énekelni, táncolni és hangszereken is fog játszani benne, ezért több időt vesz igénybe a felkészülés a szerepre, így jelenleg ezzel foglalkozik. Képi bizonyíték is van arra, hogy már Angliában tartózkodik, mégpedig egy szelfi, amelyet jó barátja, Barry Keoghan színész posztolt Twitterre. A forgatásokat várhatóan szeptember 6-án fogják elkezdeni.

IMG_20210730_233548.jpg IMG_20210730_233550.jpg IMG_20210727_083111.jpg E7yn-UMUUAELSoK.jpg

Szandi*, 2021, aug 03