Timothée Hal Chalamet 1995. december 27-én született Hell's Kitchen, Manhattanben, és ott is nevelkedett fel. Már kiskorától kezdve, Chalamet számos reklámban szerepelt, amit nem nagyon élvezett. Szakmai pályafutása a New York-i színházban indult, igyekezett belenőni a filmes szerepekbe. Televíziós debütálása a Law & Order sorozatban történt 2009-ben, ahol egy gyilkosság áldozatát alakította, ezt követően számos más szerepet is kapott, de 2017-ben robbant be igazán a köztudatba a Call Me By Your Name és Lady Bird című filmekkel. Azóta számos projektje megjelent már, a 2020 különösen az ő éve volt, hiszen három sikerfilmben szerepelt, köztük a Dűnében, melynek 2023-ban érkezik a folytatása. Jövőre a Bones & All horrorfilmben lesz látható, jelenleg pedig a Wonkát forgatja, ami szintén 2023-ra várható.
Hírek és cikkek Timothée Hal Chalamet Galéria

Velencei Filmfesztivál: Dűne premier

Már hetekkel ezelőtt bejelentették, hogy a Velencei Filmfesztivál keretein belül fog sor kerülni a Dűne világpremierjére, ez pedig így is történt. Timothée Chalamet szeptember 2-án érkezett meg a városba, ahol azonnal lencsevégre kapták a lesifotósok a reptéren. Az érkezése után egyáltalán nem tétlenkedett, ugyanis napközben egy online sajtókonferencián vett részt a film rendezőjével, Denis Villeneuve-el, majd este hivatalos volt egy nyitóbulira, amelyet kifejezetten a Dűne stábtagjainak szerveztek. Ezekről az alkalmakról mind tekinthettek meg fotókat a galériában!

E-PLTXwVIAE96Hs.jpg 67.jpg E-R1PHBVgAYnNR2.jpg E-UR0NPVgAEIJ9j.jpg

Az izgalmak másnap tovább folytatódtak, ugyanis a rendező és a szereplők egy része egy photocall eseményre volt hivatalos, így értelemszerűen fotózkodtak, ezt követően pedig egy sajtótájékoztatón vettek részt. A fél órás beszélgetés során újságírók tettek fel kérdéseket nekik, ezekre válaszoltak. A rendező, Denis rögtön viccelődéssel indította el a konferenciát, hiszen arról kérdezték őt, hogy mi jelentett a legnagyobb kihívást a számára a film elkészítése során, mire ő azt reagálta, hogy Timothée haja, hiszen az külön életet él, így külön figyelmet kell szentelni rá is. Természetesen a többi szereplő mellett Timothée-nak is szót adtak az újságírók, így mindenképp megragadta az alkalmat, hogy elmondja, hogy ez egy életre szóló élmény volt a számára. Hozzátette, hogy a forgatások alatt sokszor kellett őt terelgetni, viszont bárkire számíthatott és érzelmileg támogatták őt. A színészeket egytől egyig látta már más projektekben, felnéz rájuk, most pedig már mindannyiukra testvérként tekint és reménykedik, hogy visszatérhetnek egy második részre. A teljes sajtótájékoztatót alább megnézhetitek és a fotókat is, amelyek a fekete szőnyegen készültek, illetve közösségi oldalakra lettek feltöltve.

86.jpg 75.jpg 52~1.jpg 44~3.jpg 29~7.jpg

QKn3L-YuUgo.jpg E-XmlfVVgAQq3r4.jpg whWQnUIcc2o.jpg OmgESy1gSoU.jpg S26uDLE_QIk.jpg
A nap fénypontja mindenképp a világpremier volt, amelyre szintén harmadikán került sor. Timothée ismételten a többi színésszel együtt vonult fel a vörös szőnyegen. Most viszonylag visszafogottabb szettet választott, mint amiket általában premierekre szokott felvenni, viszont szokás szerint nagyszerűen festett. A nadrágját, felsőjét és csizmáját jó barátja, Haider Ackermann divattervező készítette el a számára, ehhez egy Prada napszemüveget és Cartier ékszereket párosítottak. Az ékszermárka ugyanezen a napon bejelentette, hogy Timothée hosszútávú szerződést írt alá velük, ő lesz az egyik képviselőjük/reklámarcuk, ennek értelmében az elkövetkezendő vörös szőnyeges megjelenésein különböző kollekcióikból fog majd viselni darabokat. A bevonulásról több, mint száz fotó került elő és közösségi oldalakra is töltöttek fel párat, ezen kívül pedig fotósorozatok is jelentek meg, az egyiket Jacopo Salvi készítette a photocall után, a másodikat Julian Ungano a premier előtt, illetve a Cartier számára is lőttek képeket, ezek mind elérhetőek a galériában. Erről az alkalomról egy videó is elérhetővé vált, a végén pedig Timothée adott egy interjút, melyben elmondta, hogy egy álma vált valóra, csak azt kívánja, bárcsak ne lettek volna ezek a korlátozások, hiszen akkor többen jelen lehettek volna, hogy megnézzék a vetítést.

030~2.jpg 031~2.jpg 016~4.jpg 013~7.jpg 009~8.jpg

 

E-jKN7eVgAI4SQL.jpg 42~5.jpg E-c4JF0VcAkRU6B.jpg YqT5ZqSICWA.jpg E-rq2ZlXMAUz3Gm.jpg
Végül, de nem utolsó sorban pedig még negyedikén részt vett egy sajtótájékoztatón Zendayaval, majd este egy vacsorán, melyet a Miu Miu divatmárka szervezett, ennek keretein belül pedig még a színésznő születésnapját is megünnepelték. Erre az alkalomra Timo tetőtől talpig Prada-t viselt.

E-dKbwBWQAQBXdM.jpg E-e0zOFUYAYjBpZ.jpg E-dsqy_VkAQxsHd.jpg

Szandi*, 2021, szept 07