Timothée Hal Chalamet 1995. december 27-én született Hell's Kitchen, Manhattanben, és ott is nevelkedett fel. Már kiskorától kezdve, Chalamet számos reklámban szerepelt, amit nem nagyon élvezett. Szakmai pályafutása a New York-i színházban indult, igyekezett belenőni a filmes szerepekbe. Televíziós debütálása a Law & Order sorozatban történt 2009-ben, ahol egy gyilkosság áldozatát alakította, ezt követően számos más szerepet is kapott, de 2017-ben robbant be igazán a köztudatba a Call Me By Your Name és Lady Bird című filmekkel. Azóta számos projektje megjelent már, a 2020 különösen az ő éve volt, hiszen három sikerfilmben szerepelt, köztük a Dűnében, melynek 2023-ban érkezik a folytatása. Jövőre a Bones & All horrorfilmben lesz látható, jelenleg pedig a Wonkát forgatja, ami szintén 2023-ra várható.
Hírek és cikkek Timothée Hal Chalamet Galéria

Dűne interjúk és fotósorozatok

Korábban beszámoltam már nektek arról, hogy Timothée jelenleg Párizsban tartózkodik, részt is vett a film ottani premierjén. Tegnap tovább folytatódott a promóciós körút, ugyanis több stúdióba volt hivatalos interjút adni. Elsőként Nikos Aliagas újságíróval ült le beszélgetni a TF1 csatornának, aki meg is osztott egy közös képet és hozzátette, hogy az interjút szombaton fogják megosztani a nyilvánossággal. Szintén Nikos által készült egy szuper portré is a kedvencünkről, ezeket elérhetitek a galériában. A következő megálló a Quotidien műsor stúdiója volt, ami nem meglepő, hiszen nem ez az első alkalom, hogy Timo meghívottjuk volt. Vele tartott még a Dűne rendezője, Denis Villeneuve is. Amint megérkezett a helyszínre, rengeteg rajongó várta ott, akikkel szokás szerint nagyon szívesen készített közös képeket. Mivel mindketten kiválóan beszélnek franciául, ezért az interjú teljes mértékben azon a nyelven zajlott le, így túl sok részletet nem tudok kiemelni. Amit viszont megerősítettek, az az, hogy részt fognak venni a Deauville Amerikai Filmfesztiválon, melynek keretein belül szeptember 10-én fog sor kerülni a film premierjére, így hát kíváncsian várjuk a további megjelenéseket! A beszélgetés után még készült egy fotósorozat Timothée-ről és Denis-ről, ami megnézhető a galériában!

E-tlo4lVIAExucU.jpg IMG_20210907_200033.jpg IMG_20210907_200004.jpg E-ta8NRWEAQkm5J.jpg


Ezzel viszont még közel sem ért véget az interjúk sora, hiszen tegnap több eddig nem látott felvétel került fel a YouTube-ra, ezeket részletezném most nektek. Először is a BackstageOL csatornájára töltöttek fel egy online interjút, melybe bevágtak több színészt és stábtagot, elsőként viszont Timothée-é és Denis-é volt a szó. A rendező elmondta, hogy egyik filmjéről sem álmodozott ilyen sokat, mint a Dűnéről, hiszen már 13-14 éves korában elkezdett gondolkodni rajta. Éppen ezért a film elkészítése során az volt a legfőbb célja, hogy tisztelegjen a saját tinédzserkora előtt és visszarepüljön azokba az időkbe, amikor legelőször vette kezébe a könyvet. A továbbiakban Timothée dicsérte a rendezőt, a kollégáit és beszélt arról, hogy melyik volt a kedvenc jelenete a forgatások alatt.

A következő interjút a Daily Pop műsornak adták, ezúttal pedig Timothée mellé Zendaya csatlakozott meghívottként. Főként a színésznő beszélt az interjú során, aki elmondta, hogy nagyon jól érezte magát a forgatások alatt, hiszen Denis és Timothée nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy egy kényelmes légtérben tudjon dolgozni. Zendaya azonnal tudta, hogy egy életre szóló barátság fog kialakulni közte és a színész között. Az utolsó interjú, amit említeni szeretnék ugyanezen a napon készült az Access Direct-nek, ezúttal pedig a Velencei Filmfesztivál és a divat volt a fő téma. Szóba került, hogy Timothée lesz a szervezőbizottság egyik tagja a szeptember 13-án megrendezésre kerülő MET Gálán, ennek apropóján pedig kolléganője korábbi megjelenéseiről kellett véleményt alkotnia.

Szandi*, 2021, szept 08