Timothée Hal Chalamet 1995. december 27-én született Hell's Kitchen, Manhattanben, és ott is nevelkedett fel. Már kiskorától kezdve, Chalamet számos reklámban szerepelt, amit nem nagyon élvezett. Szakmai pályafutása a New York-i színházban indult, igyekezett belenőni a filmes szerepekbe. Televíziós debütálása a Law & Order sorozatban történt 2009-ben, ahol egy gyilkosság áldozatát alakította, ezt követően számos más szerepet is kapott, de 2017-ben robbant be igazán a köztudatba a Call Me By Your Name és Lady Bird című filmekkel. Azóta számos projektje megjelent már, a 2020 különösen az ő éve volt, hiszen három sikerfilmben szerepelt, köztük a Dűnében, melynek 2023-ban érkezik a folytatása. Jövőre a Bones & All horrorfilmben lesz látható, jelenleg pedig a Wonkát forgatja, ami szintén 2023-ra várható.
Hírek és cikkek Timothée Hal Chalamet Galéria

Új Dűne képek és megjelenések

A Dűne promóciós körútjának koránt sincs vége. Legutóbb, mikor Timothée és a film rendezője, Denis Villeneuve a Quotidien műsorban vendégeskedtek, azt mondták, hogy hamarosan Deauville-be utaznak, hogy részt vegyenek az ottani filmfesztiválon, ugyanis holnap vetíteni fogják a filmet. Valószínűleg az interjú angolra való fordítása során félreértés történhetett, ugyanis a francia Warner Bros. Twitter oldalán megerősítették, hogy a színészek jelenleg úton vannak a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválra. A fesztivál holnap veszi kezdetét és egészen szeptember 18-áig tart, ez idő alatt pedig többször fogják vetíteni a filmet. Első vetítésre szeptember 11-én kerül sor, ez viszont zártkörű lesz, kizárólag újságírók és riporterek vehetnek részt rajta. Azt nem tudni, hogy vörös szőnyeges bevonulásra számíthatunk-e, de interjúkra valószínűleg mindenképpen igen.

Addig is lapozzunk vissza a korábbi megjelenésekre. Szeptember harmadikán került sor a Dűne világpremierjére a Velencei Filmfesztiválon, illetve másnap Timothée több más eseményen is tiszteletét tette. A fesztivál után nem sokkal kiderült, hogy a színész és a Cartier szerződést kötöttek, így az elkövetkezendő eseményeken ő fogja képviselni az ékszermárkát és hordani a darabjaikat. Éppen ezért összefogtak és a VMAN magazin exkluzívan számolt be arról, hogy kedvencünk a Cartierrel közösen egy privát bulit szervezett Velencében, mégpedig az öt csillagos Gritti palota tetején. A bulin számos ismert személy jelen volt, Timoról készült két fotó, amiket megnézhettek a galériában.

Velence után a következő megállója Párizs volt, ahol ismételten részt vett a film premierjén. Hetedikén a TF1 stúdiójában vendégeskedett és vett fel egy interjút, ennek a forgatásáról kaptunk új fotókat, melyeket elérhettek a képtárban. És ha már Velencénél tartottunk korábban, 2019-ben már járt ott a kedvencünk, hiszen akkor volt az V. Henrik (The King) premierje. Fabrice Dall’Anese fotós nosztalgiázott egy kicsit és feltöltött Timoról egy portrét, amit még akkor készített róla.

A bejegyzést pedig néhány promóciós anyaggal zárnám. Napvilágot látott két új poszter a filmhez, mindkettőn Timothée karaktere, Paul Atreides látható. Néhány oldal erejéig írtak a Dűnéről az SFX magazin szeptemberi számában, most két új szkennt kaptunk színfalak mögötti képekkel, az egyik kulisszafotó pedig még külön, feliratok nélkül is megjelent.

E-1e2F0X0AM83L1.jpg IMG_20210908_180410.jpg E-1ZHsIX0AIP7z4.jpg E-1f2LWWQAA9Ka_.jpg E-2nfQ6XEAECqJq.jpg

U.i. Fény derült A francia kiadás (The French Dispatch) magyar premierdátumára, ami nem más, mint az október 28-a. Forgalmazó a Forum Hungary.

Szandi*, 2021, szept 09