Timothée Hal Chalamet 1995. december 27-én született Hell's Kitchen, Manhattanben, és ott is nevelkedett fel. Már kiskorától kezdve, Chalamet számos reklámban szerepelt, amit nem nagyon élvezett. Szakmai pályafutása a New York-i színházban indult, igyekezett belenőni a filmes szerepekbe. Televíziós debütálása a Law & Order sorozatban történt 2009-ben, ahol egy gyilkosság áldozatát alakította, ezt követően számos más szerepet is kapott, de 2017-ben robbant be igazán a köztudatba a Call Me By Your Name és Lady Bird című filmekkel. Azóta számos projektje megjelent már, a 2020 különösen az ő éve volt, hiszen három sikerfilmben szerepelt, köztük a Dűnében, melynek 2023-ban érkezik a folytatása. Jövőre a Bones & All horrorfilmben lesz látható, jelenleg pedig a Wonkát forgatja, ami szintén 2023-ra várható.
Hírek és cikkek Timothée Hal Chalamet Galéria

Timothée társelnökként a MET Gálán

A Costume Institute Gála, vagy ismertebb nevén a MET Gála napjaink egyik legnépszerűbb adománygyűjtő rendezvénye, amelyet rendszerint május első hétfőjén szoktak megszervezni, ám idén a koronavírus miatt halasztani kellett, mégpedig a tegnapi napra. A gála különlegesebb volt, mint az eddigiek – legalábbis Timothée rajongói számára -, hiszen a színész most először volt a meghívottja az eseménynek. Nem is akármilyen szerepet játszott, hiszen ő volt az egyik társelnök Billie Eilish, Amanda Gorman és Naomi Osaka oldalán. Mivel ez egy igazi megtiszteltetés volt a számára, szerette volna megadni a módját, így az esemény kezdetének pillanatában Instagramon jelentkezett be élő adásba a Frick múzeumból. Vele tartott jó barátja, JR művész, és végig Arseni Khachaturan videózta őt. A színész tíz utcányit sétált a gála helyszínére, a Metropolitan Múzeumhoz. Sajnos az élő adás a tervezettnél korábban véget ért, hiszen minél közelebb került a múzeumhoz, annál több rajongó igyekezett a közelébe férkőzni egy közös kép erejéig. Eredeti tervek szerint Timo-t egy Marcial nevű hangszeres banda kísérte volna a vörös szőnyegig, ez ugyan a tömeg miatt nem valósulhatott meg, de végül a VOGUE magazinnak sikerült egy közös videót leforgatniuk.

Az élő adás során már láthattunk egy részletet a szettjéből, ám teljességében csak a vörös szőnyegen lehettünk szemtanúi. Szokása szerint egy igazán feltűnő darabban érkezett meg, annak ellenére, hogy hófehér volt, mégis kitűnt a többi férfi híresség közül. Egy Haider Ackermann zakót viselt a 2020-as őszi kollekcióból, ehhez egy Rick Owens melegítőhatású nadrágot választott. A cipője miatt sok kritikát kapott, hiszen egy egyszerű Converse sportcipőt vett fel, a szettet pedig Cartier ékszerekkel egészítette ki. Ugyan érte őt negatív kritika, számos divatmagazin az est legjobban öltözött hírességei közé sorolta. Mint minden évben, most is egy dresscode-ot követtek, a kiállítás témája Az Amerikában: A divatlexikon, a sztároknak pedig az amerikai függetlenséget jelképező szettekben kellett megjelenniük. Timothée ezt teljes mértékben átadta, hiszen szokásához híven laza és stílusához hű volt. Haider Ackermann a VOGUE magazinnak nyilatkozott a közös munkáról és a gálára való készülődésről:

Valahányszor Amerikába látogatok, mindig lenyűgöz a belváros és külváros kultúrájának, zenéjének, sportjának összeütközése és a közös energiák találkozása. Szerettem volna egy olyan szettet megteremteni, amelyet ezek az energiák inspiráltak – az utcai viselet és az elegáns szabás ötvözete, amely egy dinamikusabb sziluettet hoz létre, de közben mégis tiszteletben tartja az esemény öltözködési szabályait. A beszélgetéseink, a kölcsönös tisztelet és a testvériség hozzájárul ahhoz, hogy nagyszerűen együttműködjünk. Ez a szabadság lehetővé tette számunkra, hogy folyamatosan ellentmondjunk a megszokott férfiideálnak. Timothée bátor és nem lehet kitéríteni őt abból amiben hisz, ettől lesz ő a saját generációjának az írója.

A bevonulás után természetesen ő is pózolt a vörös szőnyegen, közben a távolból rengeteg rajongója figyelte őt, az egyikük meg is jegyezte, hogy ő volt az egyetlen híresség, aki odarohant hozzájuk, hogy közös képeket készítsen. A galériába így hát töltöttem fel fotókat a vörös szőnyegről, a belső részből, a közösségi oldalakról, valamint néhány paparazzi képet az érkezésről. Emellett még az Instagram élő adás előtt Julian Ungano készített róla egy fotósorozatot, ebből szintén elérhettek néhány képet. Ha lemaradtatok a közvetítésről, ide kattintva visszanézhetitek, lentebb pedig még jó pár rövid felvételt nézhettek meg összevágva az eseményről és az azt követő after-partyról!

metgala20285029.jpg metgala20283029.jpg E_OJsTdVgAQdRQ4.jpg E_NyL5_WEAIWRJo.jpg E_N-FrHXoAINxSx.jpg

Szandi*, 2021, szept 14