Timothée Hal Chalamet 1995. december 27-én született Hell's Kitchen, Manhattanben, és ott is nevelkedett fel. Már kiskorától kezdve, Chalamet számos reklámban szerepelt, amit nem nagyon élvezett. Szakmai pályafutása a New York-i színházban indult, igyekezett belenőni a filmes szerepekbe. Televíziós debütálása a Law & Order sorozatban történt 2009-ben, ahol egy gyilkosság áldozatát alakította, ezt követően számos más szerepet is kapott, de 2017-ben robbant be igazán a köztudatba a Call Me By Your Name és Lady Bird című filmekkel. Azóta számos projektje megjelent már, a 2020 különösen az ő éve volt, hiszen három sikerfilmben szerepelt, köztük a Dűnében, melynek 2023-ban érkezik a folytatása. Jövőre a Bones & All horrorfilmben lesz látható, jelenleg pedig a Wonkát forgatja, ami szintén 2023-ra várható.
Hírek és cikkek Timothée Hal Chalamet Galéria

Rövid hírek: díjak, jelölések, régi/új fotók

Az idei év sajnos még nem igazán indult be Timothée számára, hiszen az elmúlt 14 napban semmi érdemleges hír nem jelent meg róla. Az előző bejegyzésemben egy összegzést hoztam el nektek arról, hogy milyen fontos filmes díjátadók esedékesek az év elején és milyen jelöléseket kaptak kedvencünk projektjei. Ha minden terv szerint haladt volna, akkor kilencedikén rendezték volna meg az idei Golden Globes díjátadót. Ez gyakorlatilag meg is történt, de a vírus miatt csak egy zárt körű ceremónia volt, közönség, vörös szőnyeges bevonulás és tévés közvetítés nélkül. Timothée filmjei, vagy épp azoknak szereplői, stábtagjai összesen hét kategóriában kaptak jelölést. Sajnos ezek közül csak egyet sikerült díjra váltani, amit Hans Zimmer kapott meg a Dűne legjobb eredeti filmzenéjéért.

Ami a február 27-én megrendezendő Screen Actors Guild Awards-ot illeti, kihirdették a jelöltek listáját, amiből kiderült, hogy Timothée két filmje is esélyes lehet a díjszerzésre.

Legjobb szereplőgárda – Ne nézz fel!
Kaszkadőrgárda kiemelkedő alakítása mozifilmben – Dűne

Ezeken kívül még néhány fotót töltöttem fel a galériába, többek közt a Dűne színfalai mögül, illetve a Cadillac reklám forgatásáról is, amiben kedvencünk Ollókezű Edgar-t alakította. Végezetül pedig van még egy rajongói képünk még tavalyról és egy másik régebbi fotónk, amit a Dűne egyik producere, Vasco Xu osztott meg.

FIvt3QsXIAIfr9m.jpg FI8ixQCUYAEM9ms.jpg FIR5dp1WUAQkzf4.jpg FJAIcYkWQAU6Tbf.jpg

Szandi*, 2022, jan 14