Timothée Hal Chalamet 1995. december 27-én született Hell's Kitchen, Manhattanben, és ott is nevelkedett fel. Már kiskorától kezdve, Chalamet számos reklámban szerepelt, amit nem nagyon élvezett. Szakmai pályafutása a New York-i színházban indult, igyekezett belenőni a filmes szerepekbe. Televíziós debütálása a Law & Order sorozatban történt 2009-ben, ahol egy gyilkosság áldozatát alakította, ezt követően számos más szerepet is kapott, de 2017-ben robbant be igazán a köztudatba a Call Me By Your Name és Lady Bird című filmekkel. Azóta számos filmje megjelent már, a közeljövőben is több projektben láthatjuk őt, köztük a The French Dispatch-ben, és a Dune-ben illetve a színházba is visszatér, Londonban fog szerepelni a 4000 Miles darabban.

Filmek és sorozatok

Esküdt ellenségek (Law & Order)
Típus: Sorozat
Szerep: Eric Foley
Epizódok száma: 1
Készítette: Dick Wolf

Leírás: Az esküdt ellenségek egy tipikus amerikai krimisorozat, amely egy New York-i csapat ügyeit mutatja be. Az epizódok két részből állnak, az elsőben kinyomozzák az ügyet és gyanúsítottakat keresnek, a másodikban pedig a bíróságon tesznek pontot a végére. A sorozatban látható ügyek többségét valós, megtörtént esetek ihlették. Timothée a 19. évad 10. részében szerepelt, amely 2009. január 21-én debütált az NBC csatornán.

A bátyám cipőjében (Loving Leah)
Típus: TV-film
Szerep: fiatal Jake Lever
Megjelenés: 2009. január 25.
Rendező: Jeff Bleckner

Leírás: Jake Lever egy sikeres szívsebész, aki Gerorgetownban él. Egy kórházi pihenője során azt álmodja, hogy a testvére, Benjamin azt mondja neki, hogy minden rendben van köztük. Nem sokkal később telefonhívást kap édesanyjától, hogy a testvére meghalt. Bűntudatot érez, hogy évekig nem tartotta vele a kapcsolatot. Ben brooklyni temetése után kiderül, hogy köteles feleségül vennie a testvére özvegyét, Leah-t, és ekkor kezdődnek a bonyodalmak.

Luxusdoki (Royal Pains)
Típus: sorozat
Szerep: Luke
Epizódok száma: 4
Készítette: Andrew Lenchewski, John P. Rogers

Leírás: A sorozat Hank Lawson életét követi nyomon, aki egy sűrgősségin dolgozó fiatal orvos. Miután meggyanusítják azzal, hogy miatta halt meg egy nagyon fontos páciens, East Hamponba költözik, ahol a híres és gazdag embereken segít. Mikor azonban a helyi kórház vezetője megkéri őt arra, hogy a szegényebbeket is kezelje, választania kell a saját karrierje és mások egészsége között. Timothée összesen négy részben szerepelt, a harmadik, illetve negyedik évadokban, ezeket a USA Network csatorna sugározta 2012-ben.

Homeland: A belső ellenség (Homeland)
Típus: sorozat
Szerep: Finn Walden
Epizódok száma: 8
Készítette: Howard Gordon, Alex Gansa

Leírás: A sorozat egy amerikai thriller, amely egy izraeli sorozaton, a Prisoners of War-on alapszik. A főszerepben egy bipoláris zavarral küdzdő CIA ügynök áll, Carrie Mathison, illetve Nicholas Brody egykori katona. Mathison úgy gondolja, hogy Brody átállt az ellenséges erőkhöz, amelyek fenyegetést jelentenek az Egyesült Államok számára. Timothée összesen nyolc részben szerepelt a második évadban, ezeket a Showtime csatona sugározta 2012-ben.

Férfiak, nők és gyerekek (Men, Women & Chrildren)
Típus: mozifilm
Szerep: Danny Vance
Megjelenés: 2014. szeptember 6.
Rendező: Jason Reitman

Leírás: Egy csoportnyi középiskolás és szüleik élete, ahogy megpróbálják menedzselni a megváltozott emberi kapcsolataikat, saját magukat, a szeretteik és környezetük életét. Kísérlet az olyan társadalmi kérdések boncolgatására, mint a videojáték-kultúra, az anorexia, a hűtlenség, a hírnév hajhászat, és a tiltott anyagok elburjánzása a neten. Minden szereplő és minden kapcsolatuk górcső alá kerül, megfigyelhetjük, ki milyen döntéseket hoz. Kiderül, senki sem immunis az említett társadalmi jelenségekre.

Csillagok között (Interstellar)
Típus: mozifilm
Szerep: fiatal Tom Cooper
Megjelenés: 2014. november 5.
Rendező: Christopher Nolan

Leírás: A legendásan titkolózó rendező új sci-fijéről annyit már tudni, hogy csupa sztár működik közre benne és a csillagok között játszódik. Tudósok felfedeznek egy féreglyukat az űrben, és egy csapatnyi felfedező meg kalandor nekivág, hogy átlépje mindazokat a határokat, amelyeket addig áthághatatlannak hittünk: túl akarnak lépni téren és időn.

Worst Friends
Típus: mozifilm
Szerep: fiatal Sam
Megjelenés: 2014. november 4.
Rendező: Ralph Arend

Leírás: Két gyerekkori barát arra kényszerül felnőttként, hogy újragondolja a barátságát. Amikor Jake (Richard Tanne) autóbalesetet szenved, csak egyetlen ember hajlandó gondját viselni, az pedig a gyerekkori barátja, Sam (Noah Barrow). A kemény gyógytornász (Cody Horn) és Sam segítségével Jake ismét talpra áll, de mikor Sam középiskolás kiszemeltje (Kristen Connolly) képbe kerül, újra előjönnek a régi szokások, és fenyegeti a barátságukat.

A kert (One & Two)
Típus: mozifilm
Szerep: Zac
Megjelenés: 2015. február 9.
Rendező: Andrew Droz Palermo

Leírás: Eva és Zac egy testvérpár, akik a társadalomtól elzártan élnek egy farmon, és olyan, mintha egy hatalmas fal választaná el őket a külvilágtól. Miközben a páros elkezdi felfedezni, hogy különleges, természetfeletti képességekkel rendelkeznek, a kérdés egyre izgatóbb. Az apjuk vajon a világot akarja elzárnia a gyerekeitől, vagy éppen fordítva? Egy eredeti történetből készült meglepő és elgondolkodtató film arról, milyen erős a családi kötelék, még akkor is, ha titkok akarják is szétszakítani.

Agydopping naplók (The Adderall Diaries)
Típus: mozifilm
Szerep: fiatal Stephen Elliott
Megjelenés: 2015. április 16.
Rendező: Pamela Romanowsky

Leírás: Az író és Adderall-függő Stephen Elliott élete mélypontjára kerül, miután egy napon felbukkan elhidegült apja, aki azt állítja, hogy fia csak kitalálta a nehéz gyerekkorról szóló történeteit. Az emlékek homályos területére sodródva Stephen három helyről merít inspirációt: egy új szerelemből, a legjobb barátja személyes történetéből, és egy gyilkossági ügyből, ami nagyban emlékezteti saját múltjára.

Káosz Karácsonyra (Love the Coopers)
Típus: mozifilm
Szerep: Charlie Cooper
Megjelenés: 2015. november 4.
Rendező: Jessie Nelson

Leírás: Charlotte Cooper (Diane Keaton) a tökéletes karácsonyról álmodik, amikor esik a hó, sül a pulyka, illatoznak a sütemények, és boldog egyetértésben összegyűlik az egész család. Mindent el is követ ennek érdekében, csak egyvalamivel nem számol: a családtagokkal. Mert ahol négy generáció gyűlik össze, ott előbb-utóbb kitör a káosz…

Charlotte és Sam Cooper (John Goodman) negyven éve házasok, és a szeretet ünnepén ők látják vendégül az egész rokonságot. Lányuk, Eleanor (Olivia Wilde) csinos, okos és meglehetősen frusztrált, mert még nem sikerült megtalálnia a tökéletes pasit. Szülei nagy meglepetésére beállít egy jóképű idegennel (Jake Lacy), akit a reptéren kért meg, hogy játssza el a vőlegénye szerepét. Charlotte fia, Hank (Ed Helms) egyedülálló apaként próbál kislánya mellett helytállni, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Húga, a kleptomániás Emma (Marisa Tomei) pedig a tökéletes karácsonyi ajándék keresése közben se tud kibújni a bőréből, emiatt a karácsonyt kis híján rács mögött tölti.
De nem hiányozhat a nagy családi örömünnepélyből Sam kissé már szenilis nagynénje, Fishy néni (June Squibb), Charlotte bűbájos apja, Bucky (Alan Arkin), aki karácsonyi ajándékként egy kedves fiatal pincérnőt (Amanda Seyfried) visz haza.
Lehet tökéletes az ünnep ennyi tökéletlen emberrel az asztalnál? Egy biztos: humorban, fényekben és nagy érzelmekben nem lesz hiány. A nagy karácsonyi Cooper-teszthez pedig a behavazott Pittsburgh biztosít varázslatos hátteret.
Miss Stevens
Típus: mozifilm
Szerep: Billy Mitman
Megjelenés: 2016. március 12.
Rendező: Julia Hart
 
Leírás: A dráma középpontjában egy tanárnő áll, aki egy csapat diákkal elmegy egy dráma-versenyre.
 
Szólíts a neveden (Call Me By Your Name)
Típus: mozifilm
Szerep: Elio Perlman
Megjelenés: 2017. január 22.
Rendező: Luca Guadagnino
 
Leírás: Egy nyár Észak-Olaszországban. Elio (Timothée Chalamet), a 17 éves amerikai srác számára maga a paradicsom. A szüleivel együtt minden évben ugyanabban az ódon villában meg kertben tölti a vakációt, és ugyanazok a régi barátok veszik körül. Buliznak, strandolnak, zenét hallgatnak, beszélgetnek, és persze szerelemesek?
Elio apja művészettörténész, aki minden évben befogadja néhány hétre egy tanítványát. Ezúttal a doktori disszertációján dolgozó Oliver (Armie Hammer) érkezik, aki megzavarja a boldog harmóniát. Nem illik ide. Túl laza, túl szép, nem tudni mit akar.
Ez a nyár más, mint a korábbiak. Boldog és furcsa, szerelemmel és bánattal teli. És mire véget ér, már semmi nem lehet ugyanolyan, mint addig volt.
Hot Summer Nights
Típus: mozifilm
Szerep: Daniel Middleton
Megjelenés: 2017. március 13. 
Rendező: Elijah Bynum
 
Leírás: Körülbelül 1990-ben egy tinédzser fiú Cape Town-ba utazik a nyárra, ott gazdagodik meg, miközben drogot árul egy csapatnyi gengszterrel, először lesz szerelmes, bulizik, és végül rájön, hogy mindent teljesen elrontott.
Lady Bird
Típus: mozifilm
Szerep: Kyle Scheible
Megjelenés: 2017. szeptember 1.
Rendező: Greta Gerwig
 
Leírás: Christine “Lady Bird” McPherson (Saoirse Ronan) teljesen olyan, mint a szeretettől túláradó, megrögzötten makacs és határozott anyja, Marion (Laurie Metcalf), akivel örökös harcban áll. Marion nővér, és fáradhatatlanul dolgozik, hogy ellássa családját, miután Lady Bird apja elveszíti az állását. A kaliforniai Sacramentóban vagyunk 2002-ben, az amerikai gazdaság szeszélyesen változásai közepette játszódó történet érzékeny tükröt tart a kapcsolatoknak, melyek formálnak minket, a hiteknek, melyek meghatároznak minket, és a páratlan szépségű helynek, amelyet otthonnak nevezünk.
Hostiles
Típus: mozifilm
Szerep: Pvt. Philippe DeJardin
Megjelenés: 2017. szeptember 2.
Rendező: Scott Cooper
 
Leírás: 1892-ben egy századosi rangig jutott indián-gyűlölő katona kap egy utolsó feladatot nyugdíj előtt: egy Cheyenne indián főnököt és családját kell visszakísérnie otthonába, keresztül egy rendkívül veszélyes területen.
Csodálatos fiú (Beautful Boy)
Típus: mozifilm
Szerep: Nic Sheff
Megjelenés: 2018. október. 12.
Rendező: Felix van Groeningen
 
Leírás: David Sheff újságíróként már-már egészen hétköznapi, középosztálybeli életet él második feleségével és két gyermekükkel. Az idillt megtöri, hogy legnagyobb fia, az előző házasságából született Nic egyre súlyosbodó drogfüggőséggel küzd.
A különféle leszokási kísérletek, ígéretek, próbálkozások és elvonókúrák elvetélt kísérleteknek bizonyulnak. A fia állapotát kétségbeesetten megérteni próbáló David pedig kénytelen feltenni magának a kérdést: meddig terjed a szülő felelőssége? A szereteten kívül mit tehet még a fiáért, amit eddig nem tett meg? Veszélybe sodorhatja-e saját, és új családja életét pusztán azzal, hogy tovább reménykedik Nic gyógyulásában?
 
Felix Van Groeningen, az Oscar-jelölt Alabama és Monroe rendezőjének első angol nyelvű filmje szokatlan nézőpontból mutatja be a drogfüggőséget: a filmben nem csak a beteg, de a közvetlen hozzátartozók nézőpontját is megismerjük. A Csodálatos fiú egyszerre két bestseller, David és Nic memoárja nyomán készült.
Egy esős nap New Yorkban (A Rainy Day in New York)
Típus: mozifilm
Szerep: Gatsby Welles
Megjelenés: 2019. július 26.
Rendező: Woody Allen
 
Leírás: Woody Allen romantikus komédiája, az Egy esős nap New Yorkban egy főiskolás szerelmespár, Gatsby (Timothée Chalamet) és Ashleigh (Elle Fanning) történetét meséli el. A pár tervei a New Yorkban töltött romantikus hétvégéről egy csapásra füstbe mennek, amikor a napos idő esősbe fordul. Hamarosan elsodródnak egymás mellől, ami csak a kezdete a véletlen találkozások és furcsa kalandok hosszú sorának, amit külön-külön megélnek.
 
V. Henrik (The King)
Típus: mozifilm
Szerep: King Henry V/ Hal 
Megjelenés: 2019. szeptember 2.
Rendező: David Michôd
 
Leírás: Az önfejű Hal hercegnek fel kell hagynia a tivornyázással, és az Angliáért vívott csatában harcos királyként meg kell fékeznie a vár falain belüli és kívüli ellenségeket.
Kisasszonyok (Little Women)
Típus: mozifilm
Szerep: Theodore “Laurie” Laurence
Megjelenés: 2019. december 25.
Rendező: Greta Gerwig
 
Leírás: Öt nő magára marad a házban. Az apa a polgárháborúban harcol: négy lánya és a felesége pedig kénytelen férfi nélkül boldogulni. Nem hajlandóak elfogadni azt, amit a világ kínál nekik: szabadabbak, önállóbbak, bátrabbak kortársaiknál. A négy lány, Jo, Amy, Beth és Meg együtt nő fel: reménykednek, csalódnak, tanulnak… és persze szeretnek – és közben felnőtté válnak.
The French Dispatch
Típus: mozifilm
Szerep: Zeffirelli
Megjelenés: 2020. október 16.
Rendező: Wes Anderson
 
Leírás:A film tulajdonképpen egy szerelmeslevél az újságíróknak. A történet a 20. századi francia városban játszódik, és a The French Dispatch magazinba publikálnak különböző cikkeket.
Dűne (Dune)
Típus: mozifilm
Szerep: Paul Atreides
Megjelenés: 2020. december 17.
Rendező: Denis Villeneuve
 
Leírás: Egy legendás, érzelmekkel feltöltött hős útja. A Dune Paul Atreides történetét meséli el, aki egy briliáns és megáldott fiatalember, aki egy nagyszerű végzettel született, melyet ő maga is nehezen ért meg, és amely miatt el kell utaznia az univerzum legveszélyesebb bolygójára, hogy biztosítsa a családja és az emberei jövőjét. Amikor a rosszindulatú erők próbálnak kirobbantani egy konfliktust a bolygó létező egyik legnagyobb értéke miatt – egy fűszer, amely képes felruházni az embereket a legnagyobb erővel – csak azok élhetik túl, akik felül tudnak kerekedni a félelmükön.

A leírások egy része saját írás, egy része pedig a port.hu-ról származik!

Az itt található tartalom saját írás!