Timothée Hal Chalamet 1995. december 27-én született Hell's Kitchen, Manhattanben, és ott is nevelkedett fel. Már kiskorától kezdve, Chalamet számos reklámban szerepelt, amit nem nagyon élvezett. Szakmai pályafutása a New York-i színházban indult, igyekezett belenőni a filmes szerepekbe. Televíziós debütálása a Law & Order sorozatban történt 2009-ben, ahol egy gyilkosság áldozatát alakította, ezt követően számos más szerepet is kapott, de 2017-ben robbant be igazán a köztudatba a Call Me By Your Name és Lady Bird című filmekkel. Azóta számos filmje megjelent már, a közeljövőben is több projektben láthatjuk őt, köztük a The French Dispatch-ben, és a Dune-ben illetve a színházba is visszatér, Londonban fog szerepelni a 4000 Miles darabban.
Párkapcsolatok

Lourdes Leon, Madonna lánya 2010 és 2014 között a LaGuardia High School-ba járt, csak úgy, mint Timothée. A páros itt ismerkedett meg, a románcuk pedig 2013-ban tarott egy rövid ideig. Néhány közös fotó megjelent róluk abban az időszakban, többségük az iskolában készült, de volt, hogy az utcán is kiszúrták őket a lesifotósok. Azonban úgy tűnik, hogy annak ellenére is, hogy véget ért a kapcsoltuk, jó viszonyt ápolnak egymással. 2017-ben Timothée Andy Cohennek adott egy interjút, amiben elmondta, hogy ő és Lourdes beszéltek a Call Me By Your Name-ben való szerepléséről.

Még nem látta, de nagyon várja, hogy megnézhesse. Sokszor viccelődik velem a nyilvános megjelenésekről… maga a film miatt nagyon izgatott és nagyszerűnek tartja, hogy ilyen jól fogadják az emberek.

Timothée és Lily-Rose Depp szerepet kaptak a Netflix The King című filmjében, az által ismerkedtek meg. Szinte felrobbant az internet, mikor 2018 szeptemberében kiszúrták kettejüket az utcán, miközben a Central Parkban sétálgattak. Az azt követő hónapokban többször is lencsevégre kapták őket, a film promóciós körútja során például egy hajón kapcsolódtak ki Olaszországban, és igen csak intim fotók készültek róluk. Nyilvános eseményen azonban sosem jelentek meg együtt, sosem fotózkodtak együtt, közös képeket sem osztottak meg, igyekeztek a kapcsolatukat nem a nyilvánosság előtt élni. A legutolsó közös fotót 2019 novemberében kaptuk róluk, azóta nem sokat lehet hallani felőlük, viszont 2020-ban a brit Vogue magazin már szingliként hivatkozott a színészre, áprilisban pedig megerősítésre került, hogy a kapcsolatuk véget ért.
Timothée és Eiza González kapcsolatáról szóló pletykák először 2020. június 23-án kaptak szárnyra. A róluk szóló információkat két lány közölte TikTokon rossz minőségű fotókkal, amin szinte alig volt kivehető az arcuk. Nem sokkal később számos fotó debütált róluk, a páros ugyanis a mexikói Cabo San Lucasban kapcsolódott ki öt napig egy luxushajón. Egy belső forrás szerint a két színész rendkívül jól érezte magát egymás társaságában és boldognak tűntek. Arról nincs információ, hogy a 24 éves színész és a 30 éves színésznő hogyan ismerkedett meg.
Az itt található tartalom saját írás!