Timothée Hal Chalamet 1995. december 27-én született Hell's Kitchen, Manhattanben, és ott is nevelkedett fel. Már kiskorától kezdve, Chalamet számos reklámban szerepelt, amit nem nagyon élvezett. Szakmai pályafutása a New York-i színházban indult, igyekezett belenőni a filmes szerepekbe. Televíziós debütálása a Law & Order sorozatban történt 2009-ben, ahol egy gyilkosság áldozatát alakította, ezt követően számos más szerepet is kapott, de 2017-ben robbant be igazán a köztudatba a Call Me By Your Name és Lady Bird című filmekkel. Azóta számos projektje megjelent már, a 2020 különösen az ő éve volt, hiszen három sikerfilmben szerepelt, köztük a Dűnében, melynek 2023-ban érkezik a folytatása. Jövőre a Bones & All horrorfilmben lesz látható, jelenleg pedig a Wonkát forgatja, ami szintén 2023-ra várható.
Hírek és cikkek Timothée Hal Chalamet Galéria

Stílusa
A színészek éltében fontos szerepet kap a divat, a stílusukat is figyelemmel követik az újságok a munkásságuk mellett. Szinte elengedhetetlen az, hogy erre ne fókuszáljanak a hírességek, hiszen állandóan a rivaldafényben vannak, folyamatosan kapják a meghívásokat különböző díjátadókra, egyéb eseményekre, ahol megkövetelik, hogy kiöltözzenek.
Az elmúlt néhány évben Timothée is egyre több meghívást kap ilyen rendezvényekre, vagy épp a filmjeit népszerűsíti, a változatos, különleges szettjeivel pedig mindig felhívja magára a figyelmet. A divatmagazinok úgy tartják, hogy a színész nagyon hamar Hollywood egyik legjobban öltözött férfi hírességgé vált és ő viseli a legikonikusabb darabokat a vörös szőnyegen. De mi a sikerének titka és hogy vált ő az egyik legnagyobb inspirációvá ilyen téren a férfiak körében?
Timothée 2018 januárjában beszélt a Women’s Wear Daily magazin egyik riporterével, abban az időszakban kapta sorra a jelöléseket és nagyon sok nyilvános eseményen vett részt, ekkor került szóba azt, hogy miért nem alkalmazott stylistot.
Nem dolgozom stylisttal. Én választom ki, hogy mit veszek fel. Úgy érzem, hogy az álmomnak egyik verzióját élem most meg. Viselhetek ruhákat király tervezőktől. Miért fizetnék most hirtelen valakinek azért, hogy kiválassza, mit vegyek fel? Erről álmodsz, mikor 12 éves vagy. Én akarom kiválasztani, hogy mit veszek fel.
Szintén abban az évben, októberben ismét szóba került a dolog, ekkor ismét megerősítette ezt a tényt a Time Out magazinnak, véleményét a témáról hasonlóan fogalmazta meg, ahogy korábban is.
New York-ban nőttem fel, ahol hetedikben minden 12 éves fiú – beleértve engem is – felpróbálta a legmenőbb Nike cipőket, olyan felsőkkel, amik egyáltalán nem illettek hozzá. Például egy lila pingvines póló, szürke nadrágok és lila cipők.
Sokszor hallok olyan hírességekről, akiknek stylistjuk van, és megáll az eszem. Biztosan nem azért színészkedem, hogy a legkirályabb ruhákat viselhessem a világ legjobb tervezőitől. Miért fizetnék valakinek azért, hogy kitalálja, mit vegyek fel? Ez az izgalmas része.
Legutóbb 2020 márciusában, a kínai Dazed magazinnak erősítette meg, hogy továbbra se alkalmazott stylistot. Ez viszont nem azt jelenti, hogy nem kéri ki néha a szakértők véleményét is. A baráti körében ugyanis megtalálhatók híres divattervezők is, akiknek a darabjait előszeretettel viseli bármilyen eseményen. Egyik közeli barátja Haider Akcermann francia divattervező, akinek munkáit főként az Yves Saint Laurent inspirálta – ezt a márkát szintén nagyon kedveli Timothée. Néhány kollekció erejéig a Berluti divatházzal is együtt dolgozott, kiknek a darabjait szintén viselte a színész, azonban most már a saját maga főnöke és továbbra is dobja piacra az új tervezéseket.
   
Timothée Haider Ackermannel, illetve általa tervezett szettekben
Továbbra is a francia divatházaknál maradva, gyakran visel Louis Vuitton tervezéseket, de az Alexander McQueen is nagy kedvence. Másik jó barátja Virgil Abloh, aki az Off-White-nál, illetve az előbb említett Louis Vuittonnál is tevékenykedik. Ketten hozták divatba az úgynevezett “bib”-et, aminek nem tudom, hogy mi a pontos magyar megnevezése, de hámként, illetve kantárként emlegetik. Bár időközben a tervező tisztázta a dolgokat, és ő személy szerint nem nevezné ezeket meg sehogy sem, azt mondta, hogy csak egy modern kiegészítőként kell tekinteni rá. Ebben a különleges kiegészítőben 2019-ben tűnt fel a 76. Golden Globes díjátadón, néhányan imádták, mások nem értették, de egy biztos, hogy azt követően több híresség is elkezdte kipróbálni, köztük Michael B. Jordan színész is, aki nem sokkal később hasonló szettben tűnt fel egy eseményen.
 
Timothée Virgil Abloh-val; a kiegészítő, amit Timothée divatba hozott
De emellett még apró kiegészítőket is választ, néha úgy, hogy észre sem veszi, ez történt akkor is amikor a Kisasszonyok premierjén egy Eiffel-tornyos kulcstartót kapott az egyik rajongójától, és úgy állt a fotósok elé, a magazinok pedig egyből azt hitték, hogy ismét valami új divatot akart teremteni, pedig egyszerűen csak a véletlen műve volt. Ennek kapcsán a Dazed magazinnak mesélt, illetve arról, hogy hogyan kapcsolódik a színészet és a divat egymáshoz.
Azt a kulcstartót egy rajongótól kaptam a vörös szőnyegen. Magammal vittem és képeket csináltak rólam. Ennyi történt.
[…] Igen, az egyik sajtótájékoztatón egy lila kabátban voltam, a premieren pedig egy rózsaszín ballonkabátban. Ez mind Haider munkája. Neki mindig jó ötletei vannak és sok kreativitása. Felnézek rá. Nagy elkötelezettsége van a szépség iránt és finomsággal, érzékenységgel fordul a művész felé. Berlinben egy senki voltam, senki sem ismer, nem volt semmi nagy munka a hátam mögött, így nem volt egy támogatóm se. Haider egy tekintélyes tervező volt, sokat segített nekem, ezért pedig nagyon hálás vagyok. A karrierem fejlődésével jobban belevetem magam a divatba. Úgy gondolom, hogy a mozi és a divat valamilyen szinten hasonló. Számomra a filmekben való szereplés, vagy a különböző márkáktól való ruhák viselése nem a rangokról vagy a pénzről szól. Továbbra is együtt fogok működni Haiderrel és Virgillel. Emellett jó kapcsolatot ápolok több márkával is, de nem kötődöm különösebben a divathoz. Végül is egy színész vagyok, mindig is ez volt az álmom és nagyon elégedett vagyok ezzel.
Szintén említésre méltó, hogy a színész nem mindig figyeli azt, hogy egy adott ruhadarab, vagy öltöny épp melyik nem számára lett tervezve, hiszen 2019-ben a Little Women premierjére egy ciklámen Stella McCartney öltönyt választott, ami nőknek lett szánva. A film népszerűsítésének alkalmával készült egy fotósorozat róla és Saoirse Ronanről, a fotózáskor pedig szintén női darabokba bújt. A fotózásokon egyébként be szoktak neki segíteni stylistok, de az alap koncepció mindig az ő fejéből pattan ki. A Kisasszonyok filmben még Jacqueline Durran jelmeztervezőnek is besegített összeállítani a szetteket.
Az igazság az, hogy Jacqueline, a jelmeztervező azt mondta, hogy Timothée-nak olyan jó a stílusérzéke, hogy igazából megengedné neki, hogy azt csináljon, amit csak akar. Előkészített az öltözőbe egy csomó különböző szerettet és azt mondta neki, hogy állítsa össze őket úgy, ahogy akarja. – árulta el a Kisasszonyok rendezője, Greta Gerwig
A közös munkáról Jacqueline is mesélt a Vulture magazinnak, elmondván azt is, hogy milyen ruhadarabokat akart látni Timothée karakterén, Laurie-n:
Olyan stílusú öltönyt akartam, ami kézenfekvő a fiatal közönség számára is, olyan értelemben, hogy mit is akarnának ők látni Timothée-n. Próbáltam egy olyan szettet összehozni, ami nem teljesen idegen és sok modern elem van benne. Nagyon erősen közreműködött ebben. Mikor ruhapróbák voltak, mindig megkérdeztem tőle, hogy hogy viselné ő azokat a ruhadarabokat, amiket lát. Így vitte bele a saját ízlését a ruhákba. A maga módján viseli a ruhákat. Nagyon különleges fiú. Az egyik legstílusosabb ember, akivel valaha találkoztam.
  
A Kisasszonyok premierjén női öltönyben a kulcstartóval; Entertainment Weekly fotósorozat; Laurie-ként
Ahogy azt a fenti képek is mutatják, Timothée ritkán éri be egy egyszerű fekete öltönnyel, mindig szeret egy kis színt vinni az outfitjeibe, ahogy a virágmintának se mond nemet. A rajongók gyakran Harry Styleshoz hasonlítják őt, hiszen az énekes is kedveli a hasonló figyelemfelkeltő ruhákat, nem is meglepő, hogy összebarátkoztak, Harry még interjút is készített vele az i-D magazinnak. A színész maga mondta el egy riporternek, hogy a Beautiful Boy premierjén viselt virágos Alexander McQueen öltönyét az énekes inspirálta.
  
Timothée a Harry által inspirált szettben és más virágos öltönyökben
Kíváncsian várjuk, hogy a továbbiakban milyen különleges szettekkel lepi meg Timothée a rajongóit!
Az itt található tartalom saját írás!